„Emberré válás” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát 2001:4C4C:1AD1:CD00:8C33:DCB7:E1BA:4D3E (vita) szerkesztéséről 46.107.197.203 szerkesztésére)
Címke: Visszaállítás
{{lektor}}
Az evolúció!
'''Emberré válás''' vagy '''emberi evolúció''' alatt azt az [[evolúció]]s folyamatot értjük, amely során a ''[[Ember|Homo sapiens]]'', azaz a mai ember kialakult [[emberfélék]] (hominidák) őseiből. A folyamat széles tudományos vizsgálódás tárgya, amelynek célja feltárni és megérteni ezt a folyamatot. Az ember evolúcióját számos tudományág tanulmányozza, többek között a [[genetika]], az [[antropológia]], a [[pszichológia]], az [[etológia]] és a [[nyelvészet]] is.
 
Charls Darwin agyalta ki és valahogy így hangzik:
 
Kezdetben mind halak voltunk. Stimmel? És úszkáltunk a vízben míg nem egy pár halnak gyépés utóda lett, de ezek a gyépés halak is élni akartak, és éltek is, olyannyira, hogy később még elfuseráltabb halaik lettek aztán egy nap az egyik ilyen torszülött kikúszott az óceánból a mutáns halkezeivel. Na ott aztán jól seggbekúrt egy mókust vagy mi volt az és lett egy ilyen egy gyépés békamókus, aztán neki is lettek gyépésebb utódai ilyen majomhalbékák, és akkor az egyik majomhalbéka telibevert egy majmot, aztán a mjomnak született gyépés utódja ami megdugott egy másik majmot és így lettünk mi.
 
== A kialakulás menete ==
Névtelen felhasználó

Navigációs menü