„Szahalini tücsökmadár” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Locustella kategória eltávolítva; Helopsaltes kategória hozzáadva (a HotCattel)
Nincs szerkesztési összefoglaló
 
21. sor: 21. sor:
}}
}}


A '''szahalini tücsökmadár''' ''(Helopsaltes amnicola)'' a [[verébalakúak]] ''(Passeriformes)'' rendjébe, ezen belül a [[tücsökmadárfélék]] ''(Locustellidae)'' családjába és a ''[[Locustella]]'' [[Nem (rendszertan)|nembe]] tartozó faj. Korábban az [[óriás tücsökmadár]] alfajának tekintették. 16-18 [[Méter|centiméter]] hosszú. Költési területe [[Szahalin]] valamint [[Japán]] északi szigetei és a déli [[Kuril-szigetek]], telelni [[Indonézia]] keleti szigeteire és a [[Fülöp-szigetek]] déli részeire vonul. A vízhez közeli erdőszéleket, bozótosokat kedveli. Rovarokkal táplálkozik. Júniustól augusztusig költ.
A '''szahalini tücsökmadár''' ''(Helopsaltes amnicola)'' a [[verébalakúak]] ''(Passeriformes)'' rendjébe, ezen belül a [[tücsökmadárfélék]] ''(Locustellidae)'' családjába és a ''[[Helopsaltes]]'' [[Nem (rendszertan)|nembe]] tartozó faj. Korábban az [[óriás tücsökmadár]] alfajának tekintették. 16-18 [[Méter|centiméter]] hosszú. Költési területe [[Szahalin]] valamint [[Japán]] északi szigetei és a déli [[Kuril-szigetek]], telelni [[Indonézia]] keleti szigeteire és a [[Fülöp-szigetek]] déli részeire vonul. A vízhez közeli erdőszéleket, bozótosokat kedveli. Rovarokkal táplálkozik. Júniustól augusztusig költ.


==Fordítás==
==Fordítás==

A lap jelenlegi, 2019. szeptember 15., 08:38-kori változata

Szahalini tücsökmadár
Természetvédelmi státusz
Nem fenyegetett
      
Rendszertani besorolás
Ország: Állatok (Animalia)
Törzs: Gerinchúrosok (Chordata)
Altörzs: Gerincesek (Vertebrata)
Osztály: Madarak (Aves)
Rend: Verébalakúak (Passeriformes)
Alrend: Verébalkatúak (Passeri)
Család: Tücsökmadárfélék (Locustellidae)
Nem: Helopsaltes
Faj: H. amnicola
Tudományos név
Helopsaltes amnicola
(Stepanyan, 1972)
Elterjedés
Hivatkozások
Wikifajok
Wikifajok

A Wikifajok tartalmaz Szahalini tücsökmadár témájú rendszertani információt.

Commons
Commons

A Wikimédia Commons tartalmaz Szahalini tücsökmadár témájú kategóriát.

A szahalini tücsökmadár (Helopsaltes amnicola) a verébalakúak (Passeriformes) rendjébe, ezen belül a tücsökmadárfélék (Locustellidae) családjába és a Helopsaltes nembe tartozó faj. Korábban az óriás tücsökmadár alfajának tekintették. 16-18 centiméter hosszú. Költési területe Szahalin valamint Japán északi szigetei és a déli Kuril-szigetek, telelni Indonézia keleti szigeteire és a Fülöp-szigetek déli részeire vonul. A vízhez közeli erdőszéleket, bozótosokat kedveli. Rovarokkal táplálkozik. Júniustól augusztusig költ.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Sakhalin grasshopper warbler című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]