„Dursley család” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (Visszavontam HUNGA (vita) szerkesztését (oldid: 20800979) fölöfleges)
Címke: Visszavonás
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobilalkalmazás-szerkesztés Android-alkalmazás-szerkesztés
 
== Petunia Dursley ==
[[Lily Evans|Harry édesanyjának]] testvére, aki nővérével ellentétben [[mugli]], vagyis nincs benne varázserő. Leánykori nevén Petunia Evans. Mikor Harry szülei meghalnak, abba a házba teszik le a csecsemő Harryt, ahol ő és a férje Vernon laknak, fiukkal Dudleyval. Egy levelet is mellékelnek hozzá, amiből kiderül, hogy a sógora és a testvére meghalt. Dursleyék magukhoz veszik Harryt, de úgy gondolják, hogy ha sanyargatják a fiút, akkor elnyomják varázslói hajlamait. Harrynek azt mondják, hogy a szülei autóbalesetben haltak meg.
 
A hetedik részben [[Perselus Piton]] emlékeiből megtudjuk, hogy gyerekkorukban Petunia mennyire féltékeny volt Lily varázserejére, különösen, amikor a szüleik – a kezdeti félelmeiken túllépve – büszkék lesznek arra, hogy az egyik lányuk [[boszorkány]]. Petunia és Lily eltávolodnak egymástól, Lily inkább Perselus társaságát keresi, Petunia csalódott és keserű lesz.
 
Amikor Lilyt tizenegy éves korában felveszik a Roxfortba[[Roxfort]]ba, Petunia – aki egyébként ragaszkodik ahhoz, hogy nem érdekli a varázsvilág – maga is jelentkezik. Külön megaláztatás a számára, hogy Lily és Perselus megtalálja és elolvassa [[Albus Dumbledore|Dumbledore]] elutasító levelét.
 
Petunia az 5. részben kap egy rivallót, amivel Dumbledore arra kényszeríti, tartsa a házban Harryt, amit ő meg is tesz. A [[Harry Potter és az elátkozott gyermek]] című könyvből megtudjuk, hogy Petunia [[2020]] előtt meghalt. Petunia Dursleyt a könyv filmváltozataiban [[Fiona Shaw]] brit színésznő alakítja.
 
== Dudley Dursley ==
568

szerkesztés

Navigációs menü