„Wikipédia:Wikitalálkozók/Budapest, 2019. május 4.” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát *feridiák (vita) szerkesztéséről Turokaci szerkesztésére)
Címke: Visszaállítás
:: ...és ne feledjük, hogy még Bruce Lee-it is láttuk nuncsakuval ping-pongozni! Mármint filmről, nem élőben. (És ennek legalább annyi köze volt az egybegyűléshez, mint némelyik hozzászólásnak...) Üdv: [[Szerkesztő:Turokaci|Turokaci]] <sup>[[Szerkesztővita:Turokaci|vita]]</sup> 2019. május 9., 10:48 (CEST)
http://www.urbanlegends.hu/2012/11/bruce-lee-nundzsakuval-pingpongozott/
 
 
[[Szerkesztő:Vadaro|Vadaro]] wikitárs beszámolóját megköszönöm, a ''[[Nobel-díj]]-díjas'' téma első helyre kiemelését megerősítem, és a beszámolót egyben egy képpel kiegészítem, hogy segítsen az emlékezetet felfrissíteni. Ugyanis akit elsőnek kérek fel tanúnak, az éppen ''[[Szerkesztő:Vadaro|Vadaro]]''. A képen középen Ő látható. Akit másodiknak kérek fel tanúnak, az ''[[Szerkesztő:Samat|Samat]]'', a 2019-es wikitali szervezője, s aki a 2010. május 29-i rendezvény képén is ott látható. Amíg válaszra várunk, a ''[[Wikipédia:Wikitalálkozók/Wikitábor/2019|wikitábor]]'' néhány kérdésével Hozzád fordulok. – [[Szerkesztő:&#42;feridiák|&#42;feridiák]] <sup>[[Szerkesztővita:&#42;feridiák|vita]]</sup> 2019. május 9., 10:39 (CEST)
 
Elmúlt három hét a 2010. május 29-i rendezvény képének ide kitevése óta. Ismét május 29-hez értünk, amely az első, és eddig egyetlen Budapesten született közgazdaségi Nobel-díjasunk születésnapja. Jövőre lesz születésének kerek 100. évfordulója, centenáriuma. Idén van 50. évfordulója, aranyjubileuma a közgazdaségi Nobel-díjak első átadásánk, és 25. évfordulója, ezüstjubileuma, hogy két Budapesten született világra szólót alkotó tudós: a közgazdász Harsányi János, és a kémiai Noberl-díjas Oláh György vette át a legrangoabb tudományos kitüntetést. Jövőre lesz annak 25. évfordulója, hogy 1995. májusában már Budapesten foghattunk Velük kezet. Az idei Wikitábor arra is alkalmat ad, hogy a nagy események méltó megünneplését is megbeszéljük. Aktualitása okán felidézek egy ide tartozó kezdemélnyezést. – [[Szerkesztő:&#42;feridiák|&#42;feridiák]] <sup>[[Szerkesztővita:&#42;feridiák|vita]]</sup> 2019. május 29., 19:54 (CEST)
 
== „[[Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)/Archív118#Fegyverszüneti, csatabárd-elásási javaslat|Fegyverszüneti, csatabárd-elásási javaslat]]” ==
[[Fájl:10 éves a Wikipédia konferencia 004.jpg|jobbra|150px|bélyegkép|Szerkessz, ne háborúzz! :D]]
[[Fájl:Wikimedia Hungary 2010 May AGM 2.jpg|bélyegkép|jobbra|150px|Alkossunk és ünnepeljünk!]]
Örömmel olvastam, büszkeséggel is tölt el egy újabb mérföldkő elérése. Köszönet a tájékoztatásért, én soha nem vettem volna észre.
 
Az előző fejezetek egyikében, egy vitaindító cikkem hozzászólásai miatt kénytelen voltam felhasználói, adminisztrátori vitalapokba beleolvasni. Őszintén szólva meglepődtem egyes párbeszédek(?), viták(?) stílusán. Akkor elhatároztam, hogy az adventi időszakban megpróbálok egy békéltető missziót elindítani. Nagyon távolinak tűnt az az időszak, ezért örömmel használom ki ezt az ünnepi pillanatot egy megújulási kezdeményezés elindítására. Szerkesztő társunk ''Misibácsi'' hozzászólásában megemlít negatív tendenciákat. Sajnos nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Több mint három éve vizsgálom a szócikk számok alakulását. 2009-ben naponta, átlagosan száz új szócikk született. Napjainkra ez az éves átlag nyolcvan alá csökkent. Úgy néz ki októberben történelmi negatív rekordot döntünk. Októberben hatvannyolcas átlagnál tartunk, ezt is csak az örvendetesen megszaporodott (véleményem szerint nagyon hasznos) egyértelműsítő lapok segítségével. Természetesen nem akarom misztifikálni az újonnan született lapokat. Sajnos, ha más dimenziókban vizsgálódunk sem kedvezőbb a kép. Véleményem szerint a wikipédiában, az egyre jobban elmérgesedő vitakultúra is hozzájárul az említett negatív tendenciák kialakulásához. Egyre több gyakorlott, korábban nagy munkát végző szerkesztő fordít hátat nekünk, vagy minimálisra csökkenti szerkesztői munkáját. Egyszerűen érthetetlen, hogy -például- a nagyon komoly munkát végző adminisztrátorok miért nem tudnak szót érteni egymással, energiáik egy részét miért kénytelenek személyeskedő, a wikipédia megítélését rontó vitákra pazarolni. Természetesen más felhasználói kört is hozhattam volna példaként, nem lenne jó, ha ezt a kérdéskört az adminokra szűkítenénk.
 
A fenti okfejtés alapján, a magyar nyelvű wikipédia érdekében javaslom, hogy az érintett felek békés úton zárják le vitáikat. Ha szükséges akár a vitalapok teljes archiválásával nyissunk új, makulátlan fejezetet. Meggyőződésem, hogy mindannyian tudásunk gyarapítása és megosztása érdekében ténykedünk a magyar nyelvű wikipédiában. Ha ezt az alapvetést elfogadjuk, akkor nem nehéz vitáinkat is ennek a célnak szolgálatába állítani. Kérem szerkesztőtársaimat, hogy szóljanak hozzá javaslataimhoz. Ha egyetértenek a fegyverszünetre tett javaslatommal, kérem szignójukkal ezt is szentesítsék!
 
<small>(Ui: Mivel a platform olvasottsága nem kiemelkedően magas, ezért azt javaslom szólítsunk, meg az elmúlt időszakban, az ötszázas listában szereplő minden aktív szerkesztőt. Kísérletképpen tíz szerkesztőnek küldök invitáló üzenetet. --[[Szerkesztő:Kispados|Kispados]] <sup>[[Szerkesztővita:Kispados|vita]]</sup> 2011. október 25., 13:15 (CEST))</small>
 
 
[[Kategória:Wikipédistatalálkozók]]

Navigációs menü