Módosítások

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
helyesírási pontosítás
2005-ben saját kiadót alapított Mirrorstage Productions néven, amelynek első kiadványa [[József Attila]] születésének 100 éves évfordulójára készült. A lemez címe „''Tűz töredéke''” lett, amelyen 14 ismert [[József Attila]]-vers megzenésítése kapott helyet, amelyhez a jogokat a költő unokahúga, Makai Zsuzsa személyesen adta meg Vizy Mártonnak. A dalok zenei producere [[Szakos Krisztián]] volt.
 
2006-2009 között Tóth Dávid Ágoston szövegíró ötlete nyomán kezdett kialakulni a terve és koncepciója annak a József Attila-musicalnek, amelynek alapötletét a 2005-ben megjelent nagy sikerű verslemez adta. Ez idő alatt született a darab számos új dala is.
 
2012. február 12-13-án tartották az ''Én, József Attila'' című musical premierjét a [[Madách Színház]] nagyszínpadán, dupla szereposztásban [[Nagy Sándor (színművész, 1980)|Nagy Sándor]], [[Posta Victor|Posta Victor,]] [[Muri Enikő]], [[Balla Eszter]], [[Polyák Lilla]] és [[Krassy Renáta]] főszereplésével. Rendezője [[Szirtes Tamás]], a musical műfajának magyarországi megteremtője, társrendezője [[Szente Vajk]]. A darabot a bemutató óta nagy sikerrel játssza a körúti színház, szinte alig van előadás, ahol ne lenne állótaps. József Attila 1937-ben bekövetkezett halála óta nem jutott el ilyen rövid idő alatt ekkora tömegekhez a költőóriás életműve. A premiert követő hónapokban a könyvesboltok polcairól eltűntek a József Attila kötetek. A musical 2015-ben az érettségi tételek közé is bekerült (József Attila sorsa és motívumai az Én, József Attila c. musical értelmezésében).
38

szerkesztés

Navigációs menü