„Wikipédia:Wikitanácsi indítványok/Nem cégként szerkesztők azonosítója” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
 
Véleményem szerint '''nem helyes a tiltó szabály olyan alkalmazása, amely nincs tekintettel arra, vajon a választott felhasználói név valóban alkalmas-e a megtévesztésre'''?--[[Szerkesztő:Linkoman|Linkoman]] <sup>[[Szerkesztővita:Linkoman|vita]]</sup> 2019. május 14., 21:52 (CEST)
 
=== Palotabarát észrevétele ===
Szigorúan általános észrevételként, nem csatlakozva az ügyet személyes üggyé változtatókhoz: az [[Wikipédia:Azonosító|azonosítókkal kapcsolatos irányelv]] tekintetében annyit megjegyeznék/kérnék, hogy a ''Nem megfelelő azonosítók'' 1. 2. pontjában szereplő mondatot, mely így szól:
 
Híres emberek, közszereplők, intézmények, szervezetek neve, ha a szerkesztő nem ezek hivatalos képviselője.
 
mindenképpen érdemes lenne kijavítani, hiszen a 2010-es megállapodás szellemiségével épp szembemenve azt sugallja, hogy ha valaki egy szervezet hivatalos képviselője, akkor mégis regisztrálhat a szervezet nevén. Ez akkor szúrt szemet, amikor a [[Szerkesztő:Üdvösség Hirdetői Egyház]] felhasználót megkértem, hogy változtassa meg a nevét, de mint utóbb kiderült, ő az egyház vezetője, és amikor beidéztem volna neki az irányelvet, láttam, hogy az magyarázható úgy is, hogy neki kifejezetten megengedjük, hogy regisztráljon a szervezet nevén.
 
Én hiszem, hogy ez véletlenül maradt benne az irányelvben, tudom, hogy túl lehet rajta lépni, de azt is látni kell, hogy ha magyarázatként kínáljuk egy felhasználónak, hogy miért is kell megváltoztatni az azonosítóját, akkor kiolvasható belőle más is, mint amit a 2010-es megállapodás tartalmaz. [[Szerkesztő:Palotabarát|Palotabarát]] <sup>[[Szerkesztővita:Palotabarát|vita]]</sup> 2019. május 16., 19:53 (CEST)
 
== A testület állásfoglalása az ügy befogadásáról ==

Navigációs menü