„Peter Griffin (rajzfilmszereplő)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
Visszavontam az utolsó 2 változtatást (Irhás Martin), visszaállítva Gerry89 szerkesztésére
22. sor: 22. sor:
| data5 =
| data5 =
| lbl5 =
| lbl5 =
| valódi név =Justin Peter Löwenbräu Griffin
| valódi név =Justin Peter Griffin
| születési név=Justin Peter Löwenbräu Griffin
| születési név=Justin Peter Griffin
| becenév = Peter
| becenév =
| álnév =
| álnév =
| faj =ember
| faj =ember

A lap 2019. április 16., 20:31-kori változata

Peter Griffin
Family Guy-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenéseA halál árnyékában
Eredeti hangSeth MacFarlane
Magyar hangKerekes József
Peter Griffin adatai
Valódi neveJustin Peter Griffin
Születési neveJustin Peter Griffin
Fajaember
Nemeférfi
Életkora42 év
Foglalkozásasörgyári alkalmazott
SzüleiMickey McFinnigan (biológiai apa), Francis Griffin (nevelő apa), Thelma Griffin (anya)
TestvérekKaren Griffin, Chip Griffin
HázastársaLois Patrice Griffin
GyermekeiChristopher Cross Griffin, Megatron Griffin, Stewart Gilligan Griffin
LakóhelyeQuaghao
NemzetiségeIRE USA MEX ír -amerikai -mexikói
A Wikimédia Commons tartalmaz Peter Griffin témájú médiaállományokat.

Justin Peter Griffin a Family Guy című amerikai televíziós rajzfilmsorozat szereplője. Eredeti hangját a sorozat alkotója, Seth MacFarlane adja (magyar hangja Kerekes József). Ő tekinthető a műsor főszereplőjének, mivel legtöbbször ő, a családja vagy a baráti köre van a cselekmény középpontjában. Felesége Lois Griffin, három gyermeke pedig Meg, Chris és Stewie. Van egy beszélő, teljesen antropomorf kutyája, Brian, akivel jó barátságot ápol. A karaktere MacFarlane korábbi sorozatának, "Larry shorts" főszereplőjén alapul, akit Larry-nek hívtak. Rendkívül túlsúlyos és szellemileg sem tökéletes. Először az első, A halál árnyékában című epizódban tűnt fel.

Személyisége

Peter viselkedését nagy részben megmagyarázza, hogy szellemi képességei rendkívül szegényesek. A legtöbbször gyermeteg hibákat vét és olyan dolgokat követ el, amik szellemi fogyatékosok, vagy legfeljebb általános iskolások esetén nézhetők el, ilyenkor Lois is úgy lép fel vele szemben, mintha az anyja lenne. Tulajdonképpen ezt a jelenséget taglalja a Peter, a retardált című epizód. Szülei Thelma és Francis Griffin, bár, mint ahogy a sorozatból kiderül, Francis nem a biológiai apja, talán ezért is nevelte olyan szigorúan és Peter ezért érezte úgy, hogy nem szereti fiaként. Valódi apja személyére a Peter két apja című részben derül fény, amikor kiderül, hogy Peter Mickey McFinnigan fia, aki egy Írországban élő alkoholista. Peternek is vannak alkoholproblémái, emiatt többször is bajba került.

Karrierje

A sorozat elején egy játékgyárnál dolgozott a futószalag mellett, majd a 3. évadban halásznak állt. A következő, 4. szezonban egy sörgyárhoz került, ahol irodai munkát végez. Ezen kívül néhány epizódban egyéb foglalkozásokat űzött.

A tanulmányaival kapcsolatos információk elég zavarosak, a Harmadik osztály meséi c. epizód szerint sose fejezte be az általános iskola harmadik osztályát, ugyanakkor a Stewie szereti Loist c. részben egy főiskolai vizsgájáról vágnak be jelenetet, és előjöttek már gimnáziumi emlékei is.

Kapcsolata családjával

Peter feleségével gyakori szexuális kapcsolatot ápol, aki szellemi adottságai ellenére igen gyakran megkívánja. Fiára betegesen féltékeny, Chris hatalmas nemi szerve miatt, bár ahogy az az egyik részből kiderül, Stewie-nak is nagyobb a pénisze. Lányával, Meggel általában rosszul viselkedik, mivel folyamatosan gúnyolja, idegesíti. A kisebbik fiával, Stewie-val egy felszínes apa-fia kapcsolatot ápol. Stewie beszédét általában csak Brian érti, bár olykor a család többi tagja is. Brian, a beszélő kutya Peter legjobb barátja.

Baráti köre

Peter Griffin szinte mindig ugyanazzal a három emberrel töltötte az idejét a Drunken Clam (Részeg kagyló) nevű helyi kocsmában. Miután Cleveland karaktere kivált a sorozatból (mivel az önálló műsora főszereplője lett), hárman maradtak az asztaltársaságból. Egy epizódban keresnek ugyan fekete barátot Cleveland helyére, majd meg is találják Jerome személyében, de többet nem jelenik meg, mivel volt egy félreértésük. Brian, aki korábban szintúgy feltűnt a Részeg kagylóban, Quagmire ellenkezése miatt nem lesz negyedik.

Külső hivatkozások