„Hajtány” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a →‎Hajtányok Magyarországon: apróbb javítások
18. sor: 18. sor:
[[Kép:Up2005 0521 0957 hazihajtanyok kaszo.jpg|thumb|Amatőr építésű motoros hajtányok]] Az elmúlt tíz évben magyarországi amatőrök több házi építésű, elsősorban [[keskeny nyomköz]]ű hajtányt készítettek. Ezekkel a járművekkel a [[kisvasút|kisvasutak]] egyes rendezvényein lehet találkozni.
[[Kép:Up2005 0521 0957 hazihajtanyok kaszo.jpg|thumb|Amatőr építésű motoros hajtányok]] Az elmúlt tíz évben magyarországi amatőrök több házi építésű, elsősorban [[keskeny nyomköz]]ű hajtányt készítettek. Ezekkel a járművekkel a [[kisvasút|kisvasutak]] egyes rendezvényein lehet találkozni.


== Hajtányok külföldön ==
== Hajtányok külföldön és itthon ==


Főleg német nyelvterületen elterjedt a megszüntetett vagy kisforgalmú vasútvonalakon a kézi- (lábhajtású) hajtányok bérelhetősége. Magyarországhoz legközelebb a Felsőpulya (Oberpullendorf) és Haracsony (Horitschon) közötti szakaszon lehet hajtányokat bérelni. [[Kép:Up2005 0816 130626 oberpullendorf.jpg|thumb|Hajtányok Felsőpulyán]]
Főleg német nyelvterületen elterjedt a megszüntetett vagy kisforgalmú vasútvonalakon a kézi- (lábhajtású) hajtányok bérelhetősége. Magyarországhoz legközelebb a Felsőpulya (Oberpullendorf) és Haracsony (Horitschon) közötti szakaszon lehet hajtányokat bérelni. Itthon aki, nem akar a drága Burgenland-ba menni az legközelebb Pest megyében, a királyréti kisvasút végállomásán próbálhatja ki milyen egy igazi kisvasuti hajtány. [[Kép:Up2005 0816 130626 oberpullendorf.jpg|thumb|Hajtányok Felsőpulyán]]


== Külső hivatkozások ==
== Külső hivatkozások ==

A lap 2007. szeptember 10., 16:22-kori változata

Kézihajtány (Kaszó)

A hajtány (drezina) kézi erővel működtetett vasúti jármű. Elterjedt a motoros hajtány is, mely általában valamely belsőégésű motorral működik. A motoros hajtányt vágánygépkocsinak is nevezik.

Rövidített idézet a Pallas Nagy Lexikonából

Hajtány (draisin): A vasutak nyílt vonalának megvizsgálásakor a pályafenttartó közegek vagy beteget látogató pályaorvosok hajtányokon utazzák be szolgálati szakaszukat. A hajtány négykerekű jármű, melyet a középen álló négy munkás emeltyűknek előre-hátra tolásával hajt. A szerkezet működése egyszerű, csak azt jegyezzük meg, hogy az elérhető sebesség a pálya emelkedési viszonyaitól függ, vízszintes vonalon a hajtányok 15-20 km sebességgel is hajthatók. Ilyen hajtányt ma a vasúttörténeti parkban láthatunk. Néhány évtizeddel később a „szabályzat” már tömörebben fogalmaz: „A hajtány illetve kiskocsi lehet géperejű, vagy nem gépi erővel hajtott jármű. Emberi erővel a vágányból 3 perc alatt eltávolítható”

Hajtányok Magyarországon

Magyarországon kezdetben a háromkerekű hajtányok terjedtek el. Ezek az egyszerű szerkezetek egy kerékpárhoz hasonlítanak; evező mozdulatokkal, kézzel-lábbal hajthatók. Az eldőlést egy támasztókerék akadályozza meg, rudazatának módosításával bármilyen nyomtávolságú pályán használhatók. Súlyuk 50 kg körüli, így egy ember is a pályára tudja helyezni.

Fájl:Pkvg.jpg
PKVG (felújított)

Motoros hajtányok nagyobb számban csak az ötvenes évektől terjedtek el vasútjainkon. Ekkor több üzem is ráállt a gyártásukra. Hasonló tervek alapján készültek normál és keskeny nyomközű változatban is. A szélvédővel is ellátott PVG-n (pályamesteri könnyű vágánygépkocsi) nyomtávolságtól függően 3-5 személy utazhat, szükség esetén pár talpfával, szerszámokkal együtt is. Hajtásukat az egykori Pannónia motorkerékpárból származó 250 cm³-es T5-ös blokk végzi. A hajtányokba kerülő motorblokkokat hátrameneti fokozattal is ellátták. A motor lánc közvetítésével hajtja az első tengelyt; a megállásról szalagfékek gondoskodnak. A hajtány súlypontjában lévő kiemelő szerkezettel lehet a járművet megfordítani. A csaknem féltonnás jármű megengedett sebessége 30 km óránként, de ennek akár a duplájára is képes; szinte minden idősebb pályamesternek van valami ezzel kapcsolatos „élménye”.

Hajtányok ma

Manapság ezek a járművek is lassan eltűnnek vasútjainkról, sorsuk legtöbbször a lángvágó, csak néhány példányt sikerül vasútbarátoknak megmenteni.

Fájl:Up2005 0521 0957 hazihajtanyok kaszo.jpg
Amatőr építésű motoros hajtányok

Az elmúlt tíz évben magyarországi amatőrök több házi építésű, elsősorban keskeny nyomközű hajtányt készítettek. Ezekkel a járművekkel a kisvasutak egyes rendezvényein lehet találkozni.

Hajtányok külföldön és itthon

Főleg német nyelvterületen elterjedt a megszüntetett vagy kisforgalmú vasútvonalakon a kézi- (lábhajtású) hajtányok bérelhetősége. Magyarországhoz legközelebb a Felsőpulya (Oberpullendorf) és Haracsony (Horitschon) közötti szakaszon lehet hajtányokat bérelni. Itthon aki, nem akar a drága Burgenland-ba menni az legközelebb Pest megyében, a királyréti kisvasút végállomásán próbálhatja ki milyen egy igazi kisvasuti hajtány.

Fájl:Up2005 0816 130626 oberpullendorf.jpg
Hajtányok Felsőpulyán

Külső hivatkozások

Fájl:Commons-logo.svg
A Wikimédia Commons tartalmaz Hajtány témájú médiaállományokat.