„Sweet Home (Oregon)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
 
'''Sweet Home''' az [[Amerikai Egyesült Államok]] északnyugati részén, [[Oregon]] állam [[Linn megye (Oregon)|Linn]] megyéjében helyezkedik el. A [[2010. évi népszámlálás (Amerikai Egyesült Államok)|2010. évi népszámláláskor]] 8925 lakosa volt. A város területe 14,89&nbsp;km<sup>2</sup>, melyből 1,17&nbsp;km<sup>2</sup> vízi.
 
A település mottója a közeli vizekhez és a Cascade-hegységhez való közelségét jelzi. 1992 óta rendezik meg a háromnapos Oregon Jamboree countryzene-fesztivált, ahol tizenháromezer vendég fordul meg. 2018-ban a Willamette Nemzeti Erdőt választották a Capitolum karácsonyfájának forrásául, amelyet minden évben az USA más-más vidékéről szereznek be.
 
A helyiség legnagyobb foglalkoztatói a Ti Squared Technologies titánfeldolgozó, a fémdetektorok gyártásával foglalkozó White’s Electronics, a lövedékek gyártásával foglalkozó HEVI-Shot, a Cascade Timber Consulting faipari befektetésekkel foglalkozó szervezet, az erdőhatóság, a fűtőtesteket forgalmazó Radiator Supply House, a Murphy Plywood faipari gyártócég, a McCool Millworks bányaipari vállalat és az iskolakerület.
 
A körzet közösségi közlekedését a Linn Shuttle biztosítja. A város hetilapja a The New Era, valamint elérhető az Albany Democrat-Herald is.
 
== Történet ==
14 251

szerkesztés

Navigációs menü