„MÁV 40 sorozat” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
→‎Története: SI mértékegység AWB
(Apróbb javítások)
a (→‎Története: SI mértékegység AWB)
==Története==
A florisdorfi mozdonygyártól rendelt a MÁV [[1896]] és [[1897]] között hét darab [[fogaskerekű vasút|fogaskerekes]] szertartályos mozdonyt a [[Karánsebes]]–[[Őrválalja]] fogaskerekű pályaszakaszra. Ez a pályaszakasz ma a [[Román Államvasutak]]é. A gépek [[Abt-rendszerű]]ek voltak, négy csatolt kerékpárral elöl és hátul egy-egy [[Adams rendszerű futótengely|Adams rendszerű futótengellyel]], hogy egyenletesebb legyen a súlyelosztása a '''MÁV TIVb osztály''' –énál. A mozdonyok belsőkeretesek voltak, az adhéziós hengereket a kereten kívül, a fogaskerekes gőzhengereket pedig belül helyezték el. A gépek Heusinger vezérlésűek voltak.
A sebessége adhéziós üzemben 40, fogaskerekes üzemben 12 km/óh volt. A fogaskerekes pályán 120 t tudott továbbítani. A mozdonyok a MÁV-nál előbb '''TIVc osztály''' 4291-4297 pályaszámokat, 1911-től a '''40 sorozat''' 001-007 pályaszámait kapták.
 
[[1918]] után a pálya és a mozdonyok is [[Románia|Romániába]] kerültek. A [[CFR]] a mozdonyokat a MÁV pályaszámokkal üzemeltette tovább.

Navigációs menü