„Magyar labdarúgó-ligakupa” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
(kép)
Az [[Magyar Labdarúgó-szövetség|MLSZ]] vezérkara a versenyszabályzat kialakításánál a versenybizottságot arra kérte, hogy minél több mérkőzés legyen kupa keretein belül, s [[Európa|Európában]] egyedülálló rendszere legyen.
 
A formátumot eddig szinte évről évre megváltoztatta az MLSZ. A részt vevő csapatok száma 16, 24, illetve 32 között változott attól függően, hogy hány NB II-es csapat szereplését engedélyezte a szövetség. A 2013-14-es szezontól, az NB II egycsoportosításával, és az NB I-es csapatok második csapatainak kizárásával lehetővé vált, hogy az összes NB II-es klub részt vegyen a kűzdelmekbenküzdelmekben.
 
Az első kiírásban még ősszel és tavasszal is rendeztek egy-egy kupasorozatot, előbbi a [[Puskás Ferenc (labdarúgó)|Puskás]]-kupa, utóbbi a [[Deák Ferenc (labdarúgó, 1922)|Deák]]-kupa nevet kapta. Amennyiben ugyanaz a csapat nyerte volna mindkettőt, automatikusan ligakupagyőztes lett volna, egyébként a két győztes játszotta a nagydöntőt. Ezt a lebonyolítási formát azonban már a második kiírásra eltörölték, azóta ősztől tavaszig egyetlen sorozatban küzdenek a csapatok.

Navigációs menü