„Biotechnológiai Információk Nemzeti Központja” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címke: 2017-es forrásszöveg-szerkesztő
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címke: 2017-es forrásszöveg-szerkesztő
1. sor: 1. sor:
A '''Biotechnológiai információk Nemzeti központja (NCBI)''' ({{angolul|National Center for Biotechnology Information}}) az [[Amerikai Egyesült Államok Orvostudományi Nemzeti Könyvtára|Amerikai Egyesült Államok Orvostudományi Nemzeti Könyvtárának]] egy részlege. Az orvostudományi könyvtár a [[Nemzeti Egészségügyi Intézet]]hez tartozik és a [[Maryland]]i [[Bethesda (Maryland)|Bethesdában]] található. 1988-ban alapították [[Claude Pepper]] szenátor szponzorálásával.
A '''Biotechnológiai információk Nemzeti központja (NCBI)''' ({{angolul|National Center for Biotechnology Information}}) az [[Amerikai Egyesült Államok Orvostudományi Nemzeti Könyvtára|Amerikai Egyesült Államok Orvostudományi Nemzeti Könyvtárának]]{{wd|Q611833}} egy részlege. Az orvostudományi könyvtár a [[Nemzeti Egészségügyi Intézet]]hez tartozik és a [[Maryland]]i [[Bethesda (Maryland)|Bethesdában]]{{wd|Q584451}} található. 1988-ban alapították [[Claude Pepper]] szenátor szponzorálásával.


Az NCBI [[biotechnológia]] és [[orvosbiológia]]i [[adatbázis]]okat üzemeltet. Ezek az adatbázisok [[bioinformatika]]i eszközök és programok valamint szolgáltatások fontos információit tartalmazzák. Az NCBI központi adatbázisai: a DNA szekvenciákat tartalmazó [[GenBank]] és a [[PubMed]] egy orvosbiológiai bibliográfiái adatbázis, valamint az [[NCBI Epigenomics]] [[epigenetika]]i adatbázis. Az NCBI adatbázisait az [[Entrez]] [[keresőmotor]]on keresztül érhető el, kutatható.
Az NCBI [[biotechnológia]] és [[orvosbiológia]]i{{wd|Q864601}} [[adatbázis]]okat üzemeltet. Ezek az adatbázisok [[bioinformatika]]i eszközök és programok valamint szolgáltatások fontos információit tartalmazzák. Az NCBI központi adatbázisai: a DNA szekvenciákat tartalmazó [[GenBank]]{{wd|Q901755}} és a [[PubMed]]{{wd|Q180686}} egy orvosbiológiai bibliográfiái adatbázis, valamint az [[NCBI Epigenomics]]{{wd|Q6953066}} [[epigenetika]]i adatbázis. Az NCBI adatbázisait az [[Entrez]]{{wd|Q1345229}} [[keresőmotor]]on keresztül érhető el, kutatható.


== Források ==
== Források ==

A lap 2018. szeptember 24., 16:10-kori változata

A Biotechnológiai információk Nemzeti központja (NCBI) ( National Center for Biotechnology Information) az Amerikai Egyesült Államok Orvostudományi Nemzeti Könyvtárának(wd) egy részlege. Az orvostudományi könyvtár a Nemzeti Egészségügyi Intézethez tartozik és a Marylandi Bethesdában(wd) található. 1988-ban alapították Claude Pepper szenátor szponzorálásával.

Az NCBI biotechnológia és orvosbiológiai(wd) adatbázisokat üzemeltet. Ezek az adatbázisok bioinformatikai eszközök és programok valamint szolgáltatások fontos információit tartalmazzák. Az NCBI központi adatbázisai: a DNA szekvenciákat tartalmazó GenBank(wd) és a PubMed egy orvosbiológiai bibliográfiái adatbázis, valamint az NCBI Epigenomics(wd) epigenetikai adatbázis. Az NCBI adatbázisait az Entrez keresőmotoron keresztül érhető el, kutatható.

Források

About NCBI. NCBI. (Hozzáférés: 2018. szeptember 23.)