„Adobe Photoshop” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
→‎Adobe Photoshop: 1 link korr.
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 188.143.76.81 (vita) szerkesztéséről Misibacsi szerkesztésére)
Címke: Visszaállítás
a (→‎Adobe Photoshop: 1 link korr.)
E tárolási és feldolgozási mód további előnye, hogy minden egyes képpont külön szerkeszthető, így fényképek feldolgozására, retusálására kiválóan használható, hátránya viszont az, hogy ezek a képek sokkal nagyobb lemezterületet foglalnak és a számítógép memóriájának méretével szemben is igényesebbek, ugyanakkor az ilyen képek minőségromlás nélkül csak korlátozottan nagyíthatók.
 
A rasztergrafikus programok közé tartozik az [[Adobe Systems]] cég Photoshop nevű programja, amely egyfajta etalon a képfeldolgozással és grafikával foglalkozók körében. Ezzel a szoftverrel szinte mindenféle képfeldolgozással kapcsolatos probléma megoldható. A programban korábban többféle újítás jelent meg, amelyet előbb vagy utóbb a konkurens programok fejlesztői is átvet­tek. Ezek közé tartozik a rétegek ([[angol nyelv|angolul]] ''layer'') kezelése (amikor a kép jellemző részeit különböző rétegekre – fóliákra – helyezik, és rétegenként módosítják), vagy a beépülő segédprogramok, azaz a „[[plug-in]]”-ek használata (ezek egy külön könyvtárban elhelyezkedő, esetleg más fejlesztőtől származó, speciális funkciójú fájlok, külön programok, amelyek betöltés után beépülnek a Photoshop program [[menürendszerébemenürendszer]]ébe).
 
A képek rétegenkénti kezelése azért előnyös, mert a rétegekre helyezett objektumok a kép más rétegeinek módosítása nélkül változtathatók meg, tartalmuk önállóan mozgatható. A rétegek átlátszóvá tehetők, közöttük különféle csoportosítási és egyéb műveletek végezhetők, sorrendjük variálható, rajtuk külön-külön más grafikus szűrő alkalmazható stb.

Navigációs menü