„Manhattan (együttes)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Hivatkozás előtti szóköz törlése, egyéb apróság, ld.: WP:BÜ
a (Hivatkozás előtti szóköz törlése, egyéb apróság, ld.: WP:BÜ)
 
Környei a volt R-GO-s kollégáit, Holló Józsefet és Kozma Tibort kérte fel a zenék megírására. 1992-ben megjelenik második lemezük Szállj fel még címmel. Az együttes elnyeri az év zenekara címet.
Az együttes folyamatosan a [[Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége|MAHASZ]] slágerlista élmezőnyében volt. 1993-ban jelent meg a harmadik Manhattan lemez Hazatérés címmel, majd utolsó közös lemez "Várj te hosszú forró nyár". A három tagra fogyatkozott együttes még 94-ben megjelentet egy újabb lemezt "Ajándék" címen.
 
94-ben, és 95-ben az együttes sikere még tart, rengeteg fellépés és Görögországba kihelyezett tábor. Itt készült a tengerparton az együttes Mert ő szerelmessé tud tenni c. videó klipje a fanatikus rajongókkal közösen.
 
A megmaradt két tag, Vilmányi Gábor és Csoki mellé ezek után csatlakozott egy fiatal gitáros, Kelemen Tamás. Ebben a felállásban még két lemez jelent meg az együttestől: 1997-ben Man-Hat-Tan-Ugyanaz a tűz címmel, és 1998-ban Hetedik címmel jelenik meg az utolsó Manhattan lemez. <ref>[http://www.music.hu/lemezajanlo/840/manhattan_best_of_hungaroton Best Of Manhattan - Music.hu]</ref>
 
== Diszkográfia ==
324 233

szerkesztés

Navigációs menü