„Hans von Dohnanyi” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
 
== Élete ==
A magyar zeneszerző, [[Dohnányi Ernő|Ernst von Dohnányi]] [<spanmagyar title="Aussprachezeneszerző im Internationalen Phonetischen Alphabet (IPA)">ˈdoxnaːnji</span>{{IPA|ˈdoxnaːnji}}és Elisabeth Kunwald zsidó zongoraművésznő fiaként, Bécsben született. Szülei válása után, [[Berlin|Berlinben]]ben nőtt fel. [[Dietrich Bonhoeffer|Dietrich]] ,és Klaus Bonhoeffer osztálytársa volt a Grunewald-Gimnáziumban. 1920-tól 1924-ig jogtudományt tanult aza berlini egyetemen. 1925-ben jogi doktorátust szerzett ''A nemzetközi bérleti szerződés, valamint Csehszlovákia területbérlete a Hamburgi kikötőben'' , a Moldva folyón'' témában.
 
Első, államvizsgája 1924-ben ("teljes mértékben kielégítő") valóállamvizsgája 1924-es abszolválása után, 1925-ben feleségül vette Christinét Dietrich, és Klaus iskolatársai húgát, Karl Bonhoeffer lányát. A házassággal tette a hangsúlyt az a-ra tette családnevében. A feleségével három gyermekkük volt, Bärbel (*&#x20; 1926), Klaus (* 1928), valamint Christoph (* 1929). A három gyors egymásutánban született gyermekei is követték apjukat a pályánhírességben.<ref /> Klaus von Dohnányi 1981-től 1988-ig [[Hamburg]] első polgármestere volt, Christoph pedig sikeres karmester lett.
 
1928-ban állt Hans von Dohnanyi, a második törvény vizsgálat ("jó"). Miután egy rövid tevékenység a [[Hamburg]]Hamburgi Szenátus 1929-ben kezdődött a karrierje, a Birodalmi igazságügyi Minisztériumban mint személyi asszisztens, hogy több igazságügy-Miniszterek a nevét, a szolgáltatás államügyész , 1934 óta, mint egy tagja a kantonális kormány. 1932-ben volt, addig a Segédtiszt a Birodalmi Elnök úr, a bíróság , Erwin Bumke , szerkeszteni ezt a funkciót, a cselekvés, az ország of Prussia a Birodalom ellen, a Poroszok, miután a Királyság led Poroszország, hogy hatása gyűjtött.
 
Miután a "[[Hosszú kések éjszakája|Röhm-Puccs]]" keresett von Dohnanyi – váltja ki a tervezett merénylet állítólagos összeesküvők a megrendelések a kormány, anélkül, tárgyalás, ítélet – a kapcsolat kör az ellenállás. Ő készítette a feljegyzést bűncselekmények a rezsim után roll-over a bizonyíték a szabály, hogy a törvény folyamat a Kezét.
54 183

szerkesztés

Navigációs menü