„Harry Potter és a Titkok Kamrája (film)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Visszaállítottam a lap korábbi változatát 2A02:AB88:41C1:580:4CBE:1A1A:134B:B499 (vita) szerkesztéséről Atobot szerkesztésére
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát 2A02:AB88:41C1:580:4CBE:1A1A:134B:B499 (vita) szerkesztéséről Atobot szerkesztésére)
Címke: Visszaállítás
Mikor Ron húgát, [[Ginny Weasley|Ginnyt]] is elragadja a baziliszkusz és a kamrába viszi, Ron és Harry elhatározza: megtalálják a kamra bejáratát és kiszabadítják a lányt. Ehhez Lockhart segítségét kérik, aki ezt visszautasítja, majd megpróbálja kitörölni Harryék emlékezetét. Csakhogy a két fiú lefegyverzi a gyáva férfit, majd elviszik Myrtle mosdójába. Ott a szellemlány (akivel szintén a baziliszkusz szeme "végzett") segítségével rátalálnak a kamra bejáratára.
 
Miután lejutottak, Lockhart megpróbál elszökni, ám Ron rossz pálcáját használva kitörli a saját emlékezetét. Harry egyedül folytatja útját, így rátalál az ájult Ginnyre, mellette pedig Tom AdamreDenemre és a naplójára. Tom elárulja: ő Voldemort nagyúr régi énje és hogy az akkor tudtán kívül levő Ginny írta fel a feliratot a falra, majd rabolta el a naplót. Tom ezután előhívja a baziliszkuszt, hogy ölje meg Harryt, ám megjelenik Fawkes, ledobja a [[Teszlek Süveg]]et, majd megvakítja az óriási kígyót.
 
A süvegben megjelenik [[Griffendél Godrik]] kardja, aminek segítségével Harry végez a szörnnyel. A fiúba azonban beleáll a kígyó egyik méregfoga, amit megragadva szétszurkálja azt a bizonyos naplót. Tom Denem megsemmisül, Harry sebét pedig Fawkes gyógyító könnye gyógyítja meg. Az eset után Harry, Ron, Ginny és Lockhart visszatér a Roxfortba a Főnix madár segítségével.

Navigációs menü