„The Carpenters” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
építés alatt, már csak forrás kellene
(építés alatt, már csak forrás kellene)
Címke: tataroz vagy építés alatt sablon kihelyezve
{{építés alatt}}
{{lektor}}{{forma}}{{átdolgozni}}
A The Carpenters (szó szerinti jelentése: Az ácsok) egy pop/soft rock duó volt a kaliforniai Downey-ból. Karen és Richard Carpenter alkották. 1969-ben alakultak meg, és 1983-ban oszlottak fel, Karen Carpenter halála miatt. 10 nagylemezt jelentettek meg eredetileg, de posztumusz kiadásban négy egyéb stúdióalbum is piacra került. A hetvenes-nyolcvanas években nagy sikerű együttesnek számítottak, Karen-t pedig a Rolling Stone magazin és a National Public Radio a legjobb énekesnőnek kiáltotta ki. Népszerűségük ellenére több kritikát is kaptak a túlzottan "nyálas" és "émelygős" szövegeik miatt. A második nagylemezük bekerült az 1001 lemez, amelyet hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvbe.
 
{{forrás}}
Diszkográfia/Stúdióalbumok
A '''Carpenters''' (angolul: The Carpenters) (szó szerinti jelentése: Az ácsok) egy amerikai pop/soft rock duó volt. 1969-ben alakította meg a kaliforniai Downey-ben Karen és Richard Carpenter. A duó 1983-ban oszlott fel, Karen Carpenter halála után. Életükben 10, továbbá 4 [[posztumusz]] lemez jelent meg.
 
 
Összesen 14 nagylemez került piacra.
== Története ==
 
A10 Thenagylemezt Carpentersjelentettek (szómeg szerinti jelentése: Az ácsok) egy pop/soft rocka duó voltfennállása a kaliforniai Downey-ból. Karen és Richard Carpenter alkották. 1969-ben alakultak megalatt, és 1983-ban oszlottak fel, Karen Carpenter halála miatt. 10 nagylemezt jelentettek meg eredetileg,majd de posztumusz kiadásban négy egyéb stúdióalbum is piacra került. AAz hetvenes1970-1980-nyolcvanasas években nagy sikerű együttesnek számítottak, Karen-tKarent pedig a [[Rolling Stone]] magazin és a National Public Radio a legjobb énekesnőnek kiáltotta ki. Népszerűségük ellenére több kritikát is kaptak a túlzottan "nyálas" és "émelygős" szövegeik miatt. A második nagylemezük bekerült az [[1001 lemez, amelyet hallanod kell, mielőtt meghalsz]] című könyvbe.
 
 
 
== Diszkográfia/Stúdióalbumok ==
 
Ticket to Ride (1969)

Navigációs menü