„Szevasz, Vera!” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Vietnám
(Vietnám)
Litner, a fiúk filmfőiskolás tanárának alakja nyilvánvalóan maga Herskó, aki ekkoriban valóban osztályfőnöke volt Szomjas Györgynek, Böszörményi Gézának, Ráday Mihálynak, Grunwalsky Ferencnek és Csányi Miklósnak, és a valóságban is hasonló technikával oktatta a leendő rendezőket. A jelenetben Litner kislányát Herskó lánya, Herskó Judit alakítja.
 
Érdekesek a forgatás idejét behatároló utalások. [[Dolores Ibárruri]]t a Spanyol Kommunista Párt küldöttsége élén látták vendégül Magyarországon 1966. szeptember 13. és 23. között. Az építőtábor dolgozói a tévéhíradóban éppen a [[vietnamivietnámi háború]]ról szóló tudósítást hallgatják a Mekong-deltában és a Vasháromszögben folyó harcokról.
 
A filmben a főszereplő páron kívül több alkalmi színész is nagyszerű alakítást nyújtott. Terus néni férje szerepére a népfront helyi titkárát beszélték rá (szinkronhangját [[Mádi Szabó Gábor]] kölcsönözte). Meggyőző volt az állami gazdaság sofőrje, a plébánost alakító színészről pedig a helybéliek alig akarták elhinni, hogy nem valódi pap. Az esküvői jelenetben is helybéliek illetve környékbeliek jelentek meg, valamint a menyasszony gimnazista osztálytársai. Kedves alakítást nyújtott a szintén helybéli Naca néni is. Az építőtáborban az éppen akkor ott dolgozó diákok statisztáltak.

Navigációs menü