„Galleon” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
17 bájt hozzáadva ,  3 évvel ezelőtt
a
→‎top: helyesírás AWB
a (sok a zárójel.)
a (→‎top: helyesírás AWB)
[[Fájl:Spanish Galleon.jpg|bélyegkép|250px|jobbra|Egy spanyol galleon]]
 
A '''galleon''' a [[16. század|16]]–[[17. század]] [[óceán]]okat járó teher- és hadihajója volt. Kielégítő merülés, teherbíró képesség és kitűnő navigációs tulajdonságok jellemezték. A [[Portugália|portugál]] [[karakk]]ból, illetve a [[genova]]i [[koka|kokából]] keletkezett, s ezért evezői sem voltak. [[spanyol nyelv|Spanyol]] eredetű elnevezése valószínűleg az [[arab nyelv]]ből származik: az [[arab nyelv|arab]] ''halion'' „nagy hajó”-t jelent (nagyobb hajót, mint a karakk, attól jellegzetesen hajlított, kisméretű orrával is különbözött). A hajóorrot faragott szoboralak, az ún. '''gallion''' díszítette. Az orrárbócra kis keresztvitorla vagy háromszögű orrvitorla került. A hajó kezdetben négy, később pedig három árbocotárbócot hordozott, az árbocokatárbócokat keresztvitorlával látták el, csak az utolsó tatárboctatárbóc volt latin vitorlázatú. A galleon az első hajótípus, melyen a kezdetektől fogva megtalálható a kasvitorla.
 
A hadicélokra alkalmazott galleonok korlátozott kereskedelmi képességgel is rendelkeztek. Fő feladatuk kezdetekben a kereskedelmi hajók védelme volt a [[Kalózkodás|kalózoktól]].
 
A 16. századtól megjelentek a kifejezetten katonai célokra épült galleonok, melyek már csaták megvívására lettek tervezve. A 16–17. században megjelent közvetlenül a tatárboctatárbóc mögött a negyedik árbocárbóc, az ún. '''bonaventura''' is. Ez volt az első hajó, amely sudárvitorlával is felszereltek, tehát árboconkéntárbóconként három vitorlát hordozott. Ezeknek a gelleonoknak a hossza már 45 m, szélessége pedig 11–12 m volt. Magasabb árbocaikárbócaik három keresztrudat hordoztak, ezért az árbocárbóc is három toldalékból állt. Az árbocmerevítőkárbócmerevítők, amelyek összekötötték őket, kör alakú, oldalvéddel körülhatárolt felületekben folytatódtak, ezek megfigyelőállásként szolgáltak. A hátsó árbocárbóc kivételével mindegyik árbocárbóc két ilyen „gólyafészket” hordozott.
 
Fegyverzetét kb. 80 db [[ágyú (löveg)|ágyú]] alkotta, ebből 32 db az alsó fedélzeten, 28 db a felső és 20 a fedélzeti felépítményekben kapott helyet. A tatfelépítmények több emeletesek voltak, és minden emelet erkélyben végződött. A magas első felépítmény túlnyúlt a hajótörzsön. Az orrárbocorrárbóc a római artemonra emlékeztetett.
 
A 17. századra már 2500 t vízkiszorítású és 2000 t terhelhetőségű hadi galleon is megjelent. Ez elő- és főárbocánfőárbócán négy-négy keresztvitorlát, tatárbocántatárbócán egy latin- és két keresztvitorlát hordozott, az orrárbocánorrárbócán pedig a szokásos vakvitorlán kívül az orrsudár fölött is megjelent egy keresztvitorla. Elmaradt a negyedik árbocárbóc, viszont megjelent a negyedik keresztvitorla, a „royal”, vagyis a „királyvitorla". A hajó 100 ágyúja három fedélzeten volt elhelyezve. Ez a vitorlás az akkori idők legnagyobb hajójának számított. Hossza 70 m, legmagasabb árbocaárbóca 60 m magas volt.
 
== Híres galleonok ==
2 406

szerkesztés

Navigációs menü