„Dunai Regatta” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
2 857 bájt hozzáadva ,  3 évvel ezelőtt
(Dunai Regatta logója)
Idén többek között [[strandröplabda]]-, [[streetball]]- és [[teqball]]-bajnokságon, a kocsmajátékok kedvelői pedig [[beerpong]]-bajnokságon mérkőzhetnek meg, míg az [[extrém sportok]] legjei a '''Lords of Gravity''' személyében voltak jelen.
 
Ez alkalommal is volt Sound of the University zenei tehetségkutató verseny, melynek döntőjére 2016-os újításként a Regatta előtt egy héttel a '''Warm Up''' buli keretében került sor. A győztes zenekar a '''METEO''' lett, akik a Dunai Regatta nagyszínpadán is felléptek. A nagykoncertekért a '''Magashegyi Underground''' és a '''Kelemen Kabátban''' felelt, de a nagyszínpad mellett a Funzine színpad is számos zenés programról gondoskodott. 2016 újítása volt még ezenkívül a slam poetry és a street food kínálat is.
 
A 2016-os Dunai Regatta fővédnöke '''[[Iain Lindsay]]''', az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete volt.
 
 
A 2016-os Dunai Regatta amatőr sárkányhajós döntőjének győztese a '''Testnevelési Egyetem''' lett, míg a második helyet a győri Széchenyi István Egyetem, a harmadik helyet pedig a Pécsi Tudományegyetem szerezte meg. A profi evezős döntő győztese a győri '''Széchenyi István Egyetem''' lett, amely csapat mögött a Cambridge és a Budapesti Corvinus Egyetem végzett, így az Oxford evezősei csak negyedikként érhettek célba.
 
=== 2017 ===
A Dunai Regatta 2017. május 6-án ismét az év sportfesztiváljaként valósult meg. 2017-ben tovább bővült az esemény, és immáron 18 magyar egyetemi csapat képviseltette magát a hangos, színes, látványos sárkányhajós futamban, míg a profi evezős nyolcasok magyar indulói a maastrichti, és a Hannoveri egyetem legjobbjaival csaptak össze.
 
==== Résztvevő magyar egyetemekː ====
* [[Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem|Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem]]
* [[Budapesti Corvinus Egyetem]]
* [[Budapesti Gazdasági Egyetem]]
* [[Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem]]
* [[Debreceni Egyetem]]
* [[Eötvös Loránd Tudományegyetem]]
* [[Közép-európai Egyetem]]
* [[Nemzeti Közszolgálati Egyetem]]
* [[Óbudai Egyetem]]
* [[Pázmány Péter Katolikus Egyetem]]
* [[Pécsi Tudományegyetem]]
* [[Semmelweis Egyetem]]
* győri [[Széchenyi István Egyetem]]
* [[Szegedi Tudományegyetem]]
* [[Testnevelési Egyetem]]
* Állatorvosi Egyetem
* [[Miskolci Egyetem]]
* [[Pallasz Athéné Egyetem]]
 
 A 2017-es Dunai Regatta amatőr sárkányhajós döntőjének győztese a Testnevelési Egyetem lett, míg a második helyet a Pécsi Tudományegyetem, a harmadik helyet pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szerezte meg. A profi evezős döntő győztese a győri Széchenyi István Egyetem lett, amely csapat mögött a hannoveri Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem végzett.
2017-ben strandröplabda, freestyle foci OB, cross challenge bajnokságon mérkőzhettek meg a fiatalok, míg az extrém sportokat a Gravity Academy képviselte. Ez alkalommal is volt Sound of the University zenei tehetségkutató verseny, a győztes egyetemi zenekar a Fék Alatt zenekar lett, akik a STRAND fesztiválon is felléptek. A 28.000 fős fesztivál Budapest szívében igazán remek indítása volt a fesztiválszezonnak az [[Anna and the Barbies]], az [[Ocho Macho]], és a Mary Popkids zenekarok fellépéseivel. A [[Freestyle foci|Freestyle Foci]] Országos Bajnokság először valósult meg a Dunai Regattán. Az ország 16 legjobb freestylere versengett a bajnoki címért. A Cross Challenge Bajnokság szintén ebben az évben valósult meg először, nemenként két kategóriában: Cross Challenge Basic és Pro. Strandröplabdában vegyes csapatok mérték össze a tudásukat, első helyezést a BME ért el.
 
Az eseményre készült egy szabadon használható skate park is, ahol a gördülősek tudtak trükköket eltanulni. A 2017-es Dunai Regatta kiemelt résztvevője Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség elnöke, az NVESZ főtitkára és a MEFS elnöke volt.  
 
Fellépők voltakː [[Hősök (együttes)|Hősök]], [[ByeAlex]] és a Slepp
 
DJ-k: Metzker Viktória, Drop the Cheese, JumoDaddy & McKemon
 
==Források==
*http://inforadio.hu/sport/2016/04/01/oxford-cambridge-csata_az_idei_dunai_regattan/
*http://www.presztizs.com/versenyek/tobb-tizezer-embert-varnak-dunai-regattara
*https://www.sarkanyhajofesztival.hu/hir/320
 
==További információ==
69

szerkesztés

Navigációs menü