„Dennis Nilsen” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
a (ISBN link(ek) sablonba burkolása MediaWiki RfC alapján)
 
==Gyermekkora==
Dennis Andrew Nilsen [[1945]]. november 23-án született Londonbana skóciai Fraserburgh-ben. Apja alkoholista norvég katona volt. Az anyja, Betty Whyte., 8 év után elvált férjétől, ezutánés azután a nagyszülőknél laktak. Dennis erősen kötődött a nagyapjához, halála teljesen összetörte. Anyja újraházasodott, amikor Dennis 9 éves volt. EzutánEkkor kezdett elmagányosodni, és egyre zárkózottabb lett. Saját bevallása szerint első gyilkosságának a magány volt a fő oka. „''Kezdetben„Kezdetben csak társaságot kerestem, és azt hittem, majd minden megoldódik.''
 
==A gyilkosságok==
*Az első és a második gyilkosság között Nilsen megkísérelte megölni Andrew Ho [[hongkong]]i diákot, akivel a "The Salisbury public house"-ban találkozott a St. Martin's Lane-en. Annak ellenére, hogy később beismerte a rendőrségnek az incidenst, azzal kapcsolatban nem vonták felelősségre, és emiatt nem tartóztatták le.
*'''Gyilkosság 2, Kenneth Ockendon''': A második áldozat egy 23 éves kanadai diák, Kenneth Ockendon. Nilsen a turistával egy sörözőben találkozott 1979. december 3-án, és elvitte őt egy kirándulásra London belvárosába. Ezután visszamentek Nilsen lakására újabb italokat inni. Nilsen megfojtotta a fejhallgató zsinórjával, miközben Ockendon egy felvételt hallgatott. Ő egyike volt azon néhány áldozatnak, akiket eltűnt személyként tartottak nyilván.
*'''Gyilkosság 3, Martyn Duffey''': Martyn Duffey 16 éves fiú volt, aki elszökött otthonról Birkenheadből. 1980. május 17-én<ref>The Black Museum {{ISBN| 0-316-90332-9}} p196</ref> elfogadta Nilsen invitálását, hogy menjenek fel a lakására. Nilsen fojtogatta. majd belefojtotta Duffeyt a konyhai mosogatóba.<ref>http://www.trutv.com/library/crime/serial_killers/predators/nilsen/garden_2.html</ref>
*'''Gyilkosság 4, Billy Sutherland''': Billy Sutherland 26 éves skót fiú volt, aki homoszexuális prostituáltként dolgozott. Sutherland Nilsennel egy sörözőben találkozott 1980 augusztusában. Nilsen nem tudott visszaemlékezni, miket végzett Sutherlanddel; mindazonáltal később feltárták, hogy puszta kézzel fojtotta meg.
 
Névtelen felhasználó

Navigációs menü