„Vlagyiszlav Alekszandrovics Tretyjak” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Nyelvtani javítás kézi ellenőrzéssel: a szóvégi magánhangzó megnyúlik a toldalék előtt. (Idegen szavaknál és neveknél is, lásd OH. 276. oldal.)
a (Lenin-renddel kitüntetettek kategória hozzáadva (a HotCattel))
a (Nyelvtani javítás kézi ellenőrzéssel: a szóvégi magánhangzó megnyúlik a toldalék előtt. (Idegen szavaknál és neveknél is, lásd OH. 276. oldal.))
1990-ben [[Mike Keenan]] a [[Chicago Blackhawks]] edzője felkérte, hogy kapusedzőként segítse munkáját. Az évek során Tretyjak olyan kapusokat edzett, mint [[Ed Belfour]], [[Dominik Hašek]], [[Jocelyn Thibault]] és [[Martin Brodeur]]. Jelenleg Tretyjak kapustanácsadó a Chicagónál.
 
Tretyjakot a szovjet érában kitüntették a [[Lenin-rend]]del és a Munka vörös zászlaja érdemrenddel. 1989-ben első szovjet játékosként beválasztották a Jégkorong Hírességek Csarnokába. 2000-ben a XX. század legjobb orosz játékosának választották. 2003-ban az [[Egységes Oroszország Párt]] jelöltjeként az [[Állami Duma|Állami Dumában]]ban a [[Szaratovi terület]] képviselője lett. Elnöke lett a Duma Sport és Ifjúsági Bizottságának, mindeközben folytatta a jégkorong szakoktatását Észak-Amerikában és Oroszországban.
 
2006. április 25-én az [[Orosz Jégkorongszövetség]] elnökének választották 93 szavazattal és három tartózkodással.
165 521

szerkesztés

Navigációs menü