„Sami Vänskä” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
*/ nemzetközi katalógusok és portál
Nincs szerkesztési összefoglaló
23. sor: 23. sor:
'''Sami Vänskä''' ([[1976]]. [[szeptember 26.]]) a finn metalegyüttes, a [[Nightwish]] ex-[[basszusgitár]]osa.
'''Sami Vänskä''' ([[1976]]. [[szeptember 26.]]) a finn metalegyüttes, a [[Nightwish]] ex-[[basszusgitár]]osa.


A basszusgitározást magántanulóként kezdte. Mielőtt csatlakozott volna a Nightwish-hez, néhány kevésbé ismert [[metal]] stílusú bandában játszott. Így [[Tuomas Holopainen]]hez hasonlóan például a [[Nattvidens Grat]]-ban is megfordult. A Nightwish tagjaként közreműködött az együttes második stúdióalbumának, az [[Oceanborn]]-nak az elkészítésében. Később átütő sikerük volt a [[Wishmaster]] albummal. Ezt követően Tuomas megkérte a banda menedzserét, Ewo Rytkonen-t, hogy távolítsa el Sami-t az együttesből, melynek indokaként eltérő zenei gondolkodásukat jelölte meg. Így Samit nemsokára a [[Sinergy]] korábbi basszusgitárosa, [[Marco Hietala]] váltotta a zenekarban. Vänskä a [[Root Remedy]] [[jazz]] zenekarban játszott miután elhagyta a Nightwish-t. Néhány évvel később Tuomas és Sami ismét barátok lettek, habár Sami soha nem ment vissza a Nightwish-hez.
A basszusgitározást magántanulóként kezdte. Mielőtt csatlakozott volna a Nightwish-hez, néhány kevésbé ismert [[metal]] stílusú bandában játszott. Így [[Tuomas Holopainen]]hez hasonlóan például a [[Nattvidens Grat]]-ban is megfordult. A Nightwish tagjaként közreműködött az együttes második stúdióalbumának, az [[Oceanborn]]-nak az elkészítésében. Később átütő sikerük volt a [[Wishmaster]] albummal. Ezt követően Tuomas megkérte a banda menedzserét, Ewo Rytkonen-t, hogy távolítsa el Sami-t az együttesből, melynek indokaként eltérő zenei gondolkodásukat jelölte meg. Így Samit nemsokára a [[Sinergy]] korábbi basszusgitárosa, [[Marco Hietala]] váltotta a zenekarban. Vänskä a [[Root Remedy]] [[Dzsessz|jazz]]-zenekarban játszott miután elhagyta a Nightwish-t. Néhány évvel később Tuomas és Sami ismét barátok lettek, habár Sami soha nem ment vissza a Nightwish-hez.


Felszerelése
Felszerelése
31. sor: 31. sor:


{{Nemzetközi katalógusok}}
{{Nemzetközi katalógusok}}
{{Portál|Könnyűzene|i }
{{Portál|Könnyűzene|i }}
{{DEFAULTSORT:Vanska Sami}}
{{DEFAULTSORT:Vanska Sami}}
[[Kategória:1976-ban született személyek]]
[[Kategória:1976-ban született személyek]]

A lap 2017. július 5., 15:12-kori változata

Sami Vänskä
Életrajzi adatok
Született1976. szeptember 26. (47 éves)
Finnország
Pályafutás
Műfajokszimfonikus metal
EgyüttesNightwish
Hangszerbasszusgitár
Tevékenységzenész
KiadókSpinefarm Records
A Wikimédia Commons tartalmaz Sami Vänskä témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Sami Vänskä (1976. szeptember 26.) a finn metalegyüttes, a Nightwish ex-basszusgitárosa.

A basszusgitározást magántanulóként kezdte. Mielőtt csatlakozott volna a Nightwish-hez, néhány kevésbé ismert metal stílusú bandában játszott. Így Tuomas Holopainenhez hasonlóan például a Nattvidens Grat-ban is megfordult. A Nightwish tagjaként közreműködött az együttes második stúdióalbumának, az Oceanborn-nak az elkészítésében. Később átütő sikerük volt a Wishmaster albummal. Ezt követően Tuomas megkérte a banda menedzserét, Ewo Rytkonen-t, hogy távolítsa el Sami-t az együttesből, melynek indokaként eltérő zenei gondolkodásukat jelölte meg. Így Samit nemsokára a Sinergy korábbi basszusgitárosa, Marco Hietala váltotta a zenekarban. Vänskä a Root Remedy jazz-zenekarban játszott miután elhagyta a Nightwish-t. Néhány évvel később Tuomas és Sami ismét barátok lettek, habár Sami soha nem ment vissza a Nightwish-hez.

Felszerelése

Warwick Corvette és Stryker Fehér spector