„Vívó és Atlétikai Club” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Helyesírási javítások (7. csoport: egybeírás/különírás) kézi ellenőrzéssel (más néven, mégis, még egyszer, még inkább, több száz, kör alakú stb.)
a (Helyesírási javítások (7. csoport: egybeírás/különírás) kézi ellenőrzéssel (más néven, mégis, még egyszer, még inkább, több száz, kör alakú stb.))
A tornász szakosztályt [[Szalai József (tornász)|Szalai József]], az egyesület korábbi versenyzője, többszörös magyar bajnok vezette. A VAC tornászai [[1926]]-ban megnyerték az országos csapatbajnokságot. A győztes csapat tagja volt Dückstein Zoltán, aki később jelentős szerepet vállalt az egyesület életében. Az egyesület fontos szerepet vállalt az akkor újdonságnak számító [[kézilabda]] népszerűsítésében. Szalai és Dückstein fordították le magyar nyelvre, és jelentették meg ennek az új sportágnak az első szabálykönyvét.
 
Az egyesületet története során többször betiltották, előbb a [[1930-as évek|harmincas]], majd az [[1950-es évek|ötvenes]] években, mígnem [[1989]]-ben a [[Maccabi Világszövetség]] segítségével újjáalakulhatott. A klub azóta is évről- évre részt vesz a [[Maccabi Játékok]]on.
 
== Az egyesület híres labdarúgói ==
168 346

szerkesztés

Navigációs menü