„Debreceni Ady Endre Gimnázium” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Helyesírási javítások (7. csoport: egybeírás/különírás) kézi ellenőrzéssel (más néven, mégis, még egyszer, még inkább, több száz, kör alakú stb.)
a (Helyesírási javítások (7. csoport: egybeírás/különírás) kézi ellenőrzéssel (más néven, mégis, még egyszer, még inkább, több száz, kör alakú stb.))
Diákszínpadunk Magyarország Kiváló együttese, rendszeres szereplője a hazai és nemzetközi fesztiváloknak, győztese az országos versenyeknek. A debreceni Csokonai Nemzeti Színház '''Légy jó mindhalálig''' produkciója a gimnázium tanárai és számos diákja segítségével országos visszhangot kiváltó produkciójává vált. Drámásaik az elmúlt nyarakon kínai gyermekfesztiválon vehettek részt. Rendszeres szereplői a debreceni virágkarneváloknak. '''Leánykaruk''' 2010-ben és 2014-ben is '''kategória győztes'''e volt a Bartók Béla és a Cantemus Nemzetközi Kórusversenyeknek, Kerekes Rita karnagyi díjat, a kórus számos különdíjat kapott. Az igazgató által alapított Ady-gyűrűt minden tanév végén a Csokonai Színházban rendezett Adyák Gála keretében veszi át a titkos szavazással kiválasztott „Év tanára”.
 
Tanulóik tanulmányi, művészeti és sport eredményei évről- évre javulnak, elismerésre méltóak. Különösen '''sokat javultak a tanulmányi területen'''. 30 év alatt 3,38-ról 4,35-re nőtt az iskolai átlag. Minden tanévben legalább fél tucat diákjuk jut az OKTV döntőjébe, elsősorban humán tárgyakból (művészetek, magyar, idegen nyelvek).
 
Fennállása óta az iskola komoly hagyományrendszert alakított ki, így pl. az intézmény minden diákját elviszi Ady Endre romániai szülőházához és Nagyváradra, illetve budapesti sírjához és az Ady Múzeumba. A Karácsonyi, valamint a tanév végi tanévzáró koncerten és az “Adyák Gálák”-on a művészetekben tehetséges diákok látványos műsorral ajándékozzák meg szüleiket és a város érdeklődő közönségét. ( A városi televízió évről- évre többször is adja a műsort.)
 
'''A gimnázium az eltelt harminc esztendő alatt több mint 200 (!) helyet lépett előre a középiskolák között. Öt éve tartósan az ország legjobb 100 középiskolája között szerepel a HVG rangsorában. (A 2014-15-ös tanévben az 58. helyen végzett.)'''
168 346

szerkesztés

Navigációs menü