„Tiszaföldvár” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (autóbusz-állomás (AkH12-139) AWB)
 
=== Tömegközlekedés ===
Vonattal a [[Magyar Államvasutak Zrt.|MÁV]] 130-as számú ([[Szolnok–Hódmezővásárhely–Makó-vasútvonal]]án érhető el a város. Tiszaföldvár és Homok [[vasútállomás]]ok [[Martfű]] és [[Kungyalu]] között találhatók. Vonatok két óránként ütemesen közlekednek. A városból közvetlenül elérhető vasúton [[Szolnok]] és [[Szentes]].
 
Autóbusszal a város jól megközelíthető a Szolnok-Martfű-Tiszaföldvár-Cibakháza-(Kunszentmárton) vonalon. Az autóbuszok rendszeresen közlekednek. A város központjában elkészült az autóbusz-állomás. Távolsági autóbusszal elérhető többek között [[Szeged]], [[Kecskemét]], [[Békéscsaba]], [[Gyöngyös]].
Az önkormányzat és a Jászkun Volán Zrt. közös tervet készített autóbusz-állomás építésére a belvárosban, a megyei autóbusz társaság felmérései alapján ugyanis a Tiszazug közlekedési központja nem Kunszentmárton, hanem Tiszaföldvár, így ide szeretné áthelyezni a csatlakozási/közlekedési súlypontot. A tervek megvalósulása jelenleg elhúzódik, a 2009-ben beadott pályázat ugyanis nem kapott támogatást.
 
Tiszaföldváron helyi autóbusz is közlekedik, mely a város három főbb pontját (Kossuth tér, Balogh sarok és Vasútállomás) köti össze egymással, illetve a kertvárossal, [[Homok (Tiszaföldvár)|Homokkal]]. Az autóbuszvonalat a helyi BUSZ-VÁR Kft. működteti.
126

szerkesztés

Navigációs menü