„MÁV 20 sorozat” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
linkek javítása
a (Évszámok és más számok toldalékának hangrendi egyeztetése kézi ellenőrzéssel)
(linkek javítása)
Az osztrák-magyar monarchiában a többi közép-európai országgal egyidejűleg vetődött fel a gyér forgalmú mellékvonalak forgalmának gazdaságossága, pontosabban azok gazdaságtalanságának kérdése. A kérdést mindenütt azonos módszerekkel szándékoztak orvosolni: a személyforgalmat a teherforgalomtól különválasztani. A személyforgalom különválasztását az úgynevezett omnibuszvonatok (Omnibuszug, Train omnibus) közlekedtetésével kívánták megoldani.
 
Az első megoldást az [[Österreichische Nordwestbahn|Osztrák Északnyugati Vasút]], németül([http://Österreichische%20Nordwestbahn Österreichische Nordwestbahn], ÖNWB), főinspektora, [httphttps://Anton%20Elbelde.wikipedia.org/wiki/Anton_Elbel Anton Elbel] mérnök javasolta.
Az első [[MÁV 150 sorozat|VIII. osztályú]] Elbel-féle poggyászteres mozdony forgalomba helyezését követően tapasztalt tengelyterhelési és forgalomtechnikai hiányosságok kiküszöbölésére a MÁV még 1880 folyamán megbízást adott az Elbel-féle mozdonyokat gyártó [[Floridsdorfi Mozdonygyár|floridsdorfi mozdonygyár]]nak és a saját budapesti gépgyárának egy-egy olyan kétcsatlós szertartályos omnibuszvonati mozdonytípus megtervezésére és megépítésére, amelynek üzemköltsége és teljesítőképessége az Elbel mozdonyokénál nem kedvezőtlenebb, de tengelyterhelése lehetőleg nem haladja meg a 9 tonnát.
 

Navigációs menü