„A Kaptár – Megtorlás” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
cselekmény: bővítés
42. sor: 42. sor:
==Történet==
==Történet==
{{cselekmény}}
{{cselekmény}}
A Védernyő Vállalat kutató-laboratóriumából származó T-vírus mérhetetlenül elterjedt a világon, amely a [[Föld]] lakosságának nagy részét [[zombi]]vá változtatta. Amikor Alice, (Jovovich) a kísérletezésnek jól ismert alanya magához tért, a saját házában találta magát. A lányával, Beckyvel és a férjével reggeliztek, amikor váratlanul zombik törtek rájuk. Később egy másik szimulációba került, ahol ismét élet-halál harcot kellett folytatnia a vérengző fenevadakkal. Ezután pár percre a számítógépes biztonsági rendszer leállt, és Alice találkozott Ada Wonggal a föld alatti létesítmény központi vezérlőjében. A lány Albert Weskernek dolgozott, akinek a [[hologram]]ja elmondta, hogy egy tenger alatti kísérleti laboratóriumban vannak, de segít nekik a szökésben, egy öt fős csapatot küldött a kimentésükre. Miután Alice rájött, hogy egy titkos orosz műveleti bázison tartják fogva, menekülni kezdett a digitális rezervátumból, és közben sikerült megfejtenie a múltjához kapcsolódó sötét titkokat.
A Védernyő Vállalat kutató-laboratóriumából származó T-vírus mérhetetlenül elterjedt a világon, amely a [[Föld]] lakosságának nagy részét [[zombi]]vá változtatta. Amikor Alice, (Jovovich) a kísérletezésnek jól ismert alanya magához tért, a saját házában találta magát. A lányával, Beckyvel és a férjével reggeliztek, amikor váratlanul zombik törtek rájuk. Később egy másik szimulációba került, ahol ismét élet-halál harcot kellett folytatnia a vérengző fenevadakkal. Ezután pár percre a számítógépes biztonsági rendszer leállt, és Alice találkozott Ada Wonggal a föld alatti létesítmény központi vezérlőjében. A lány Albert Weskernek dolgozott, akinek a [[Holográfia|hologramja]] elmondta, hogy egy tenger alatti kísérleti laboratóriumban vannak, de segít nekik a szökésben, egy öt fős csapatot küldött a kimentésükre. Miután Alice rájött, hogy egy titkos orosz műveleti bázison tartják fogva, menekülni kezdett a digitális rezervátumból, és közben sikerült megfejtenie a múltjához kapcsolódó sötét titkokat.
Hamarosan összetalálkozott néhány régi szövetségessel, de új baráttal is. Ám a létesítmény virtuális irányítója, a Vörös királynő magához térve minden eszközzel (és szörnnyel) védte az objektumot. Éppen ezért végül Jill Valentine-t és embereit küldte a menekülők után, hogy megakadályozza a szökésüket.
Hamarosan összetalálkozott néhány régi szövetségessel, de új baráttal is. Ám a létesítmény virtuális irányítója, a Vörös királynő magához térve minden eszközzel (és szörnnyel) védte az objektumot. Éppen ezért végül Jill Valentine-t és embereit küldte a menekülők után, hogy megakadályozza a szökésüket.
{{cselekmény vége}}
{{cselekmény vége}}

A lap 2016. november 20., 12:40-kori változata

A Kaptár – Megtorlás
(Resident Evil: Retribution)
2012-es kanadai–amerikai–német 3D-s film

RendezőPaul W.S. Anderson
ProducerPaul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Don Carmody
Vezető producerMartin Moszkowicz
AlapműResident Evil
Műfaj
  • science fiction akciófilm
  • akcióthriller
  • horrorfilm
  • fegyveres lányok
  • zombifilm
  • posztapokaliptikus film
  • sci-fi film
  • Biopunk
ForgatókönyvíróPaul W.S. Anderson
FőszerepbenMilla Jovovich
Michelle Rodriguez
Kevin Durand
Jason Isaacs
Johann Urb
Bingbing Li
Zenetomandandy
OperatőrGlen MacPherson
VágóNiven Howie
Gyártás
GyártóConstantin Film
OrszágUSA, németország, kanada
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Forgatási helyszín
Játékidő117 perc
Költségvetés65 millió amerikai dollár
Képarány2,35:1
Forgalmazás
ForgalmazóInterCom Zrt.
Bemutatójapán 2012. szeptember 3.
oroszország 2012. szeptember 6.
magyarország 2012. szeptember 13.
2012. szeptember 14.
KorhatárTizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel240 millió amerikai dollár
Kronológia
ElőzőA Kaptár – Túlvilág
KövetkezőA Kaptár – Utolsó fejezet
További információk
SablonWikidataSegítség
Milla Jovovich és Paul W. S. Anderson a WonderConon (2012)

A Kaptár – Megtorlás (Resident Evil: Retribution) egy 2012-es sci-fi akciófilm, melyet Paul W.S. Anderson írt és rendezett. Ez az ötödik része a Kaptár sorozatnak, amely a Capcom túlélő horror videojáték széria alapján készült el, és a harmadik rendezése és írása Andersonnak.

A filmet 2D, 3D, illetve IMAX 3D-ben mutatták be, amely bevételi szempontból sikeresen zárult, világszerte a bruttósított bevétele több mint 240 millió amerikai dollár. A filmkritikusok dicsérték a film történetét, a színészi alakítást, a 3D-s konvertációt, a vizuális effekteket és a harci koreográfiákat is. A film 2012. december 21-én jelent meg DVD-n és BluRay-en. A forgatás 2011 októberétől decemberig zajlott, majd 2012. szeptember 14-én mutatták be világszerte.

Történet

Alább a cselekmény részletei következnek!

A Védernyő Vállalat kutató-laboratóriumából származó T-vírus mérhetetlenül elterjedt a világon, amely a Föld lakosságának nagy részét zombivá változtatta. Amikor Alice, (Jovovich) a kísérletezésnek jól ismert alanya magához tért, a saját házában találta magát. A lányával, Beckyvel és a férjével reggeliztek, amikor váratlanul zombik törtek rájuk. Később egy másik szimulációba került, ahol ismét élet-halál harcot kellett folytatnia a vérengző fenevadakkal. Ezután pár percre a számítógépes biztonsági rendszer leállt, és Alice találkozott Ada Wonggal a föld alatti létesítmény központi vezérlőjében. A lány Albert Weskernek dolgozott, akinek a hologramja elmondta, hogy egy tenger alatti kísérleti laboratóriumban vannak, de segít nekik a szökésben, egy öt fős csapatot küldött a kimentésükre. Miután Alice rájött, hogy egy titkos orosz műveleti bázison tartják fogva, menekülni kezdett a digitális rezervátumból, és közben sikerült megfejtenie a múltjához kapcsolódó sötét titkokat. Hamarosan összetalálkozott néhány régi szövetségessel, de új baráttal is. Ám a létesítmény virtuális irányítója, a Vörös királynő magához térve minden eszközzel (és szörnnyel) védte az objektumot. Éppen ezért végül Jill Valentine-t és embereit küldte a menekülők után, hogy megakadályozza a szökésüket.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők

Források

További információk