„New Avengers: Illuminati” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
 
Az Illumináti utolsó találkozóját Vasember hívja össze egy készülő törvényjavaslat, a „szuperhős regisztrációs törvény” ügyében. A törvény ötlete a közelmúlt olyan eseményei miatt fogalmazódott meg mint az „M-ház”, Nick Fury titkos háborúja és a támadás az Angylok kúriája ellen. A törvény szerint minden álarcot viselő hős köteles lenne az államnál nyilvántartásba vetetni magát, és felfedni titkos személyazonosságát. Vasember megpróbálja meggyőzni a többieket, hogy álljanak ki már most a törvény mellett mielőtt még az egyáltalán előterjesztésre kerül. Véleménye szerint ha nem teszik, annak elkerülhetetlenül katasztrófa lesz a vége. Namor, aki a korábban történtek ellenére mégis megjelent a találkozón, ezt felszíni problémának tekinti és elhagyja a szobát. Doktor Strange úgy véli, hogy a törvény mások előítéleteire és félelmeire épít és ennek az erkölcsi oldalával sokan nem fognak egyetérteni és akár halálukig harcolni fognak ellene. Fekete Villám is egyetért Strange-el és ők is távoznak. Az Illumináti ezzel végképp feloszlik, Vasember és Reed magukra maradnak a törvény támogatásával.
 
'''Megjegyzés'''
:Mikor Namor kifejti bizalmatlanságát a különböző szuperhőscsapatok tagjai iránt, X Professzornak szegezi a kérdést, hogy hallott egy, a kanadai titkosszolgálatnak dolgozó mutáns bérgyilkosról ([[Rozsomák (képregény)|Rozsomákról]]), és hogy a professzor őt is megtűrné e a csapatban. Bendis ezt egy kis ironikus fricskának szánta, hiszen a nem sokkal ezután játszódó ''„[[második teremtés]]”'' című [[X-Men]] történet során Rozsomákot is meghívja a csapatba.
:Miután a tagok megegyeztek az Illumináti megalapításáról Xavier professzor még mondai akart valamit a [[Krakoa]] nevű szigetről, de hogy mit, az már nem szerepelt a visszatekintésben. Bendis úgy nyilatkozott, hogy ezzel a megjegyzéssel nem volt különösebb rejtett mondanivalója.
 
===A minisorozat===

Navigációs menü