„Buddy Holly” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
=== A siker ===
 
[[1957]]. [[február 25.|február 25-én]] Holly és újjáalakított zenekara, a Crickets (Niki Sullivan, Jerry Allison és Joe B. Maudlin) Clovisban (Új Mexikó) a Norman Petty stúdióban rögzítette "That Will Be the Day" rock verzióját. A szalagot elküldték a Roulette Companynak. A céget érdekelték Holly dalai, de nem érdekelte őket Buddy Holly és a zenekara. Érzékeltették, hogy nem érdekeltek más rockzenei sztárok menedzselésében a náluk leszerződött sztárok, Buddy Knox és Jimmy Bowen mellett. Buddy ragaszkodott saját énekéhez és zenekarához, a Crickets-hezCricketshez.
 
Petty Normann javasolta, hogy a demókat küldjék el, Peer-Southern-nekSouthernnek, egy New York-i kiadónak. Peer-Southern átadta a demót Bob Thiele-nek, aki a Brunswick Records-nálRecordsnál volt (a Decca egyik leányvállalata). Petty Normann lett a zenekar managere és producere. Petty ragaszkodott hozzá, hogy a Crickets a Brunswick kiadóval szerződjön le, mint zenekar, míg Buddy Holly a Coral nevű kiadóval szerződjön. Petty megérezte, hogy Buddy Holly lesz a következő csillag a rockzene területén. Ez a stratégiája későbbiekben kétszeres bevételt jelentett számára, és ez vezetett Buddy Holly és őközte az ideiglenes szakításhoz.
 
Mivel a Decca-nálDeccánál volt az eredeti "That'll Be the Day" joga, így észszerűtlen volt, hogy Brunswick kiadó részéről Holly a nevével fémjelezze ezt a dalt. Így a lemez 1957 júniusában a " the Crickets" előadói névvel jelent meg. Kezdetben a lemez eladási példányszáma alacsony volt, viszont augusztustól növekedésnek indult és egy hónappal később a legsikeresebb lemeze lett a cégnek.
 
A Coral körülbelül ugyanekkor dobta piacra a Buddy Holly nevével jelzett "Words of Love" lemezt. Érdekessége, hogy a "Words Of Love" felvétel a Diamonds-tólDiamondstól és ennek Boddy Holly féle beat változata három héten keresztül egyszerre volt a piacon.
 
Augusztusban a zenekar keleti turnéra indult, Washingtonba, Baltimore-ba és New York Citybe. Egy hét alatt a The Crickets népszerű lett még a hagyományosan feketék lakta területeken is.
Megjelennek lemezen a "Peggy Sue," --- "Everyday", majd az "Oh Boy!," -----"Not Fade Away," melyek már néhány milliós példányszámot értek el.
 
Folyamatosan turnéztak és írta a számokat, nem volt olyan hónap, hogy vagy Buddy Holly, vagy a Crickets ne szerepelt volna a slágerlistákon. Többször is szerepeltek a "The Ed Sullivan Show"-ban, a legismertebb TV műsorbantévéműsorban.
 
Buddy Holly októberben szakított Petty Normannal. 1958 novemberében Buddy Holly és a The Crickets visszatért Lubbock-baLubbockba. Buddy lemezeladásai csökkentek, stílusát megváltoztatta a keményebb rock and roll-rólrollról egy lágyabb stílusra. Ez a stílus azonban a Crickets-nekCricketsnek nem teszett, ezért Holly szakított a Crickets-elCricketsszel, elhagyta Lubbock-otLubbockot és visszatért Petty Normannhoz. New Yorkba költözött.
A The Crickets továbbműködött a gitáros Sonny Curtis, Joe Maudlin, és Jerry Allisonnal, a dobossal és kiegészült különböző vokalistával. Visszatértek a Petty egyik kiadójához, a Clovis-hozClovishoz
 
Buddy Holly [[1958]]. [[augusztus 15.|augusztus 15-én]] összeházasodott Maria Elena Santiago-valSantiagóval.
 
=== Az utolsó turné ===
Névtelen felhasználó

Navigációs menü