„Tim Naish” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Kádár Tamás (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Kádár Tamás (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
3. sor: 3. sor:
'''Tim Naish''' [[glaciológus]], (Új-zélandi Földtani és Nukleáris Tudományok Intézetének tudományos munkatársa)
'''Tim Naish''' [[glaciológus]], (Új-zélandi Földtani és Nukleáris Tudományok Intézetének tudományos munkatársa)


Az [[Antarktisz]] [[Larsen B]] [[selfjég|selfjegének]] [[2002]]-es leszakadásáról írt a világnak, mely erős figyelmeztetés a [[globális felmelegedés]] gyorsulására vonatkozóan. Felhívta a figyelmet a [[Weddell-tenger|Weddell-tengeren]] lévő [[jégtömb]]ök veszélyeztetettségére. 3 [[celsius-fok|°C]]-os változásnál az [[Antarktisz]] nagyobb selfjegei törékennyé válhatnak. „Ezek drámai változások.” – összegezte mondanivalóját Tim Naish. [[2005]]-től a Dél-nyugati Csendes-óceán áramlását és a [[Antarktisz]] élővilágának evolúcióját kutatja.
Az [[Antarktisz]] [[Larsen B]] [[selfjég|selfjegének]] [[2002]]-es leszakadásáról írt a világnak, mely erős figyelmeztetés a [[globális felmelegedés]] gyorsulására vonatkozóan. Felhívta a figyelmet a [[Weddell-tenger|Weddell-tengeren]] lévő [[jégtömb]]ök veszélyeztetettségére. 3 [[celsius-fok|°C]]-os változásnál az [[Antarktisz]] nagyobb selfjegei törékennyé válhatnak. „Ezek drámai változások.” – összegezte mondanivalóját Tim Naish. [[2005]]-től a Dél-nyugati Csendes-óceán áramlását és a [[Antarktisz]] jegének változásait kutatja.





A lap 2007. június 4., 10:34-kori változata

Sablon:Klímaportál2 Tim Naish glaciológus, (Új-zélandi Földtani és Nukleáris Tudományok Intézetének tudományos munkatársa)

Az Antarktisz Larsen B selfjegének 2002-es leszakadásáról írt a világnak, mely erős figyelmeztetés a globális felmelegedés gyorsulására vonatkozóan. Felhívta a figyelmet a Weddell-tengeren lévő jégtömbök veszélyeztetettségére. 3 °C-os változásnál az Antarktisz nagyobb selfjegei törékennyé válhatnak. „Ezek drámai változások.” – összegezte mondanivalóját Tim Naish. 2005-től a Dél-nyugati Csendes-óceán áramlását és a Antarktisz jegének változásait kutatja.