„Hardcore techno” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Évszámok és más számok toldalékának hangrendi egyeztetése kézi ellenőrzéssel
a (jogsértő kép ki)
a (Évszámok és más számok toldalékának hangrendi egyeztetése kézi ellenőrzéssel)
Natus Németországban top 10 előadóban van benne. [[Arkus P.]]-vel megalkották a [[Hardcore salsa]] című tribal számot, ami nem kis sikert hozott nekik 2004-ben és szerepeltek a top 10-ben.
 
* '''Industrial Hardcore''' (1991-tóltől napjainkig): Az ''industrial hardcore'' tulajdonképpen egyidős magával a hardcore-ral, egyazon tőről származnak, azonban az ''industrial hardcore''-ban a [[techno]]-ra jellemző stílusjegyek jóval nagyobb százalékban vannak jelen. A francia [[Laurent Hô]], [[Manu le Malin]] és a német [[Marc Acardipane]] szinte egy időben, 1993-tól kezdett el kísérletezni a techno és a hardcore különleges kombinációjával, és máig a franciák számítanak az ''industrial hardcore'' egyik legjelentősebb képviselőinek.<br />Hollandiában ezzel szemben csak az ezredforduló környékén, a ''newstyle'' helyetti alternatívaként kezdett el kialakulni, hidat teremtve az egyre népszerűbb, modern techno hangzás felé. Ebben az egyik legnagyobb úttörő szerepet [[DJ Promo]]-nak tulajdoníthatjuk, aki 2001-ben, [[DJ Promo#Rude Awakening|Rude Awakening]] nevű projektjével törölte el végleg a hardcore és a techno között húzódó határvonalat. Saját kiadója, a [[DJ X-ess]]-szel közösen alapított [[The Third Movement]] máig a holland ipari hardcore fellegvárának számít. Általában 130 és 190 bpm között mozog.
 
* '''Makina''' (''Bakalao'', ''Poky''; 1999-től napjainkig): Spanyol eredetű, ''UK hardcore'' alapú, de gyengébb, kopogósabb dobbal rendelkező mutációk, amik csak Spanyolország bizonyos részeire korlátozódnak. A ''poky'' az ország középső területeire jellemző, míg a ''bakalao'' és a ''makina'' inkább a mediterrán partvonalon van jelen. Spanyolország elektronikus zenei kultúrája Európa más országaiban működő klubrendszerrel ellentétben erőteljesen diszkó-orientált, így az underground helyett (ami ilyenformán szinte nincs is) ezeket a stílusokat, illetve a ''UK hardcore''-t, a ''hardstyle''-t és a ''mainstyle hardcore''-t is a szigorú anyagi szempontok alapján működő, monopolizált overground karolta fel.
168 346

szerkesztés

Navigációs menü