„Telkhinek” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
BinBot (vitalap | szerkesztései)
a Helyesírási javítások (6. csoport: rövid/hosszú mássalhangzók) kézi ellenőrzéssel: mellett, kellett, önálló, játssza, kisebb, egy, építtet stb.
Kémikus (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
{{nincs forrás}}
{{nincs forrás}}
{{lektor}}
{{lektor}}
A '''telekhinek''' szörnyek a [[görög mitológia|görög mitológiában]]. [[Pontusz]] a tenger és [[Gaia]] a föld fiai, más változat szerint Tartarosz a gödör és Nemezis a bosszú fiai. Embertestű és kutyafejű hártyás lábú vízi szörnyek voltak. Ők kovácsolták a [[titánok]] fegyvereit, és miután őket legyőzték utána az összes telekhin a Tartaroszba jutott. Név szerint Aktaiosz, Argüron, Atabüriusz, Khalkon, Khrüszon, Damnameneusz, Démon (tőle származik a [[démon]] neve), Hormeniusz, Lükosz, Megalesziusz, Mülasz, Nikon, Simon és Szkelmisz.
A '''telekhinek''' szörnyek a [[görög mitológia|görög mitológiában]]. [[Pontusz]] a tenger és [[Gaia]] a föld fiai, más változat szerint Pontusz és [[Thalassza|Thalassza gyermekei]]. Embertestű és kutyafejű hártyás lábú vízi szörnyek voltak. Ők kovácsolták a [[titánok]] fegyvereit, és miután őket legyőzték utána az összes telekhin a Tartaroszba jutott. Név szerint Aktaiosz, Argüron, Atabüriusz, Khalkon, Khrüszon, Damnameneusz, Démon (tőle származik a [[démon]] neve), Hormeniusz, Lükosz, Megalesziusz, Mülasz, Nikon, Simon és Szkelmisz.


{{csonk-mitológia}}
{{csonk-mitológia}}

A lap 2016. január 4., 18:26-kori változata

A telekhinek szörnyek a görög mitológiában. Pontusz a tenger és Gaia a föld fiai, más változat szerint Pontusz és Thalassza gyermekei. Embertestű és kutyafejű hártyás lábú vízi szörnyek voltak. Ők kovácsolták a titánok fegyvereit, és miután őket legyőzték utána az összes telekhin a Tartaroszba jutott. Név szerint Aktaiosz, Argüron, Atabüriusz, Khalkon, Khrüszon, Damnameneusz, Démon (tőle származik a démon neve), Hormeniusz, Lükosz, Megalesziusz, Mülasz, Nikon, Simon és Szkelmisz.