„Ray Milland” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
clean up AWB
a (→‎Díjak: egyetlen egy filmes főszerepéért 3 fonros díjat is kapott 1946-ban, (lásd a film leírását, valamint a nevét ezen díjak listáján))
a (clean up AWB)
 
== Filmes pályafutása ==
Filmes pályafutását [[1929]]-ben kezdte. Pályája során számos filmben, valamint tévéfilmben szerepelt. Ezek közül az 1945-ös [[Férfiszenvedély]] című film Don Birnam alkoholista írójaként ismert, a főszerepéért [[Oscar-díj a legjobb férfi főszereplőnek| a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díj]]át vehette át. Emellett még további filmes szerepeiről is ismert, ezek közül a [[Gyilkosság telefonhívásra]] című filmben, valamint a [[Columbo]] sorozat két epizodjában: Besegít a halál és a Melegházi dzsungelben, ahol a gyilkos Jarvis Goodlandt játszotta.
 
Milland, aki egy időben a Paramount Pictures legjobban fizetett színésze volt, számos híres színésznők mellett játszhatott, többek között: [[Gene Tierney]], [[Grace Kelly]], [[Lana Turner]], [[Marlene Dietrich]], [[Ginger Rogers]], [[Jane Wyman]], [[Loretta Young]] és [[Veronica Lake]].
== Díjak ==
*'''[[Oscar-díj]]'''
**díj: [[Oscar-díj a legjobb férfi főszereplőnek| a legjobb férfi főszereplő]] - ''[[Férfiszenvedély]]'' (1946)
 
*'''[[Cannes-i fesztivál]]'''
**díj: [[Legjobb férfi alakítás díja (cannes-i fesztivál)| a legjobb férfi alakítás díja]] - ''Férfiszenvedély'' (1946)
 
*'''[[Golden Globe-díj]]'''
**díj: [[Golden Globe-díj a legjobb férfi főszereplőnek – filmdráma| a legjobb férfi főszereplő]] - ''Férfiszenvedély'' (1946)
 
== Fordítás ==
{{Nemzetközi katalógusok}}
 
{{DEFAULTSORT: Milland Ray}}
[[Kategória:1907-ben született személyek]]
[[Kategória:1986-ban elhunyt személyek]]
534 278

szerkesztés

Navigációs menü