„Kovács András Péter” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
hivatkozás áthelyezése az írásjel mögé, egyéb apróság AWB
a (Élő személyek kategória hozzáadva (a HotCattel))
a (hivatkozás áthelyezése az írásjel mögé, egyéb apróság AWB)
== Pályafutása ==
 
Kamaszkorában egy ideig pap akart lenni. Középiskolai tanulmányait a József Attila Gimnáziumban és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban végezte, [[1996]]-ban érettségizett. [[2001]]-ben az [[ELTE]] Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott, majd [[2004]]-ben elvégezte a doktori programot is. [[Jogtörténet]]et és [[médiajog]]ot tanított a [[Károli Gáspár Református Egyetem]]en, jogi informatikai ismereteket az ELTE [[Informatikai Kar (ELTE)| Informatikai Karán]], de humoristakarrierje beindulása után megvált a katedrától.
 
Előadóként 2003-ban próbálta ki magát először a [[Komédium Színház]]ban, de a szervezés hiányosságai miatt a társulat hamar feloszlott. [[Litkai Gergely]] invitálására 2004-ben csatlakozott az induló Godot [[Dumaszínház]] tagjaihoz, ebben az évben kezdte írni a [[Hócipő (időszakos kiadvány)|Hócipő]] humormellékletét, a ''Gúnygejzír''t, aminek öt éven át volt szerzője. 2006-ban megnyerte a [[Magyar Rádió]] VIII. Humorfesztiválját, azóta a [[Rádiókabaré]] állandó szereplője szerzőként és fellépőként, a [[Kabaréklub]]ot pedig szóvivőként is segítette. Két évet egy reklám- és műsorgyártó cégnél dolgozott, több televíziós műsorban volt ''gagman''. Már pályája elején, 2008-ban [[Karinthy-gyűrű]]vel jutalmazták, melyet nem csak elismerésnek, de megelőlegezett bizalomnak és kihívásnak tekint.{{forr}} Rendszeres fellépője a [[Showder Klub]] című műsornak, melynek sokáig ő volt a humorkoordinátora is.
=== Könyvek ===
* ''Multigáz'' Ulpius-ház, 2010. ISBN 9789632540795
* ''Médialom - Multigáz 2.'' Ulpius-ház, 2010. ISBN: 9789632544465
 
'''Társszerzőként'''
 
== Magánélete ==
Bár előadásain visszatérő poénként kerül elő, hogy a felesége titkolni kívánja magánéletük részleteit, ezért erről csak annyit mondhat, hogy „egy fiktív személlyel” él [[Solymár]]on, valójában nem solymári lakos.<ref>Daróczi Mária: Dumaszínház Solymáron. Fixpont III. évf. 6. szám, 2009. június</ref>.
 
== Jegyzetek ==
 
{{DEFAULTSORT:Kovacs Andras Peter}}
 
[[Kategória:Magyar humoristák]]
[[Kategória:Római katolikus magyarok]]
311 432

szerkesztés

Navigációs menü