„Sint Maarten-i labdarúgó-válogatott” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Holland antillák cseréje
a (Sint Maarten sportélete kategória hozzáadva (a HotCattel))
a (Holland antillák cseréje)
|legnagyobb vereség = [[1994]]. [[március 4.]], [[Kajmán-szigetek]] <br /> {{lr|CAY}} '''5–0''' {{lr-j|SXM}}
}}
A '''Sint Maarten-i labdarúgó-válogatott''' egy [[karib-térség]]beli sziget, a [[HollandSzent AntillákMihály-sziget]]hoz Holland Királysághoz tartozó felének labdarúgócsapata, amelyet a [[Sint Maarten-i Labdarúgó-szövetség]] (eredeti nevén: '''Sint Maarten Soccer Association''') irányít. Mivel a [[Holland AntillákKirályság]] része, nem lehet a [[Nemzetközi Labdarúgó-szövetség]] tagja, így nem indulhat a [[labdarúgó-világbajnokság]] tornáin sem. A [[CONCACAF]]-tag nemzet labdarúgó-válogatottja [[1993]] óta vesz részt a [[CONCACAF-aranykupa]] selejtezőin, ahonnan továbbjutniuk még nem sikerült.
 
Annak ellenére, hogy a válogatott több FIFA-tagországot is több ízben legyőzött, [[2004]]. [[augusztus 20.|augusztus 20]]-a óta nem lépett pályára. Utolsó mérkőzését a közeli sziget, Sint Eustitius ellen játszotta. A barátságos mérkőzés 2–2-es döntetlent eredményezett.
 
<!--A [[Holland Antillák]] politikai státuszának [[2008]] [[december]]i megváltozása a válogatott számára megnyithatja az utat a FIFA-tagság felé.-->
 
== Története ==

Navigációs menü