„Kiút Alapítvány” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
=== Életvezetés segítése ===
Az életvezetési segítés során a kliens információkat kap betegségéről, az addikció egészség és lélekromboló voltáról. Megismeri a szerek tulajdonságait és hatásmechanizmusukat.
Az új életmódra motiváltság kialakítása könnyebb, ha a kliensben tudatosulnak önértékelési zavarai, hiányosságai, majd megerősödik éntudata. Ezt követően segítjüka Kiút Alapítvány segíti a klienst kapcsolatai feltárásában, ezek megváltoztatásában és új erőforrások kialakításában.
A klienssel folytatott személyes beszélgetések alkalmával el kell elnyernünknyerni a bizalmát ahhoz, hogy motiválni tudjuklehessen életmódjának, a függő életmódnak megváltoztatására. A motiváció bármely alkalommal megtörténhet, ahányszor a kliens megjelenik a szolgáltatóban. Elsődleges cél, a kliens ott-tartása, odaszoktatása, hogy minden találkozás egy újabb és újabb lökést, impulzust küldjön a kliens felé életmód változtatásának szükségességéért.
A motivált kliens bejelentkezik a konzultációra vagy a tanácsadásra, esetleg hozzátartozóival megjelenik a családi napon.
 
A szolgáltatás komplex és folyamatos jellegére tekintettel nem írunk ki külön időpontot, a kliens minden megjelenésekor a teszünk a motiváltságáért.
 
=== Jogi információadás ===

Navigációs menü