„2000” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
705 bájt hozzáadva ,  5 évvel ezelőtt
(Visszavontam Niza (vita) szerkesztését (oldid: 16403695) Másik lapon van a lista, felesleges szerkesztés)
 
=== Január ===
* [[január 1.]]
* [[január 1.]] – [[Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin|Vlagyimir Putyin]] [[Oroszország]] megbízott elnöke.
**Kezdetét veszi a magyar államiság ezeréves évfordulója alkalmából meghirdetett millenniumi év. A Nemzeti Múzeumból az Országházba szállítják át a [[Szent Korona|Szent Koronát]] és a koronázási jelvényeket.
* [[január 1.]] – Létrejön a [[Szent István Egyetem]]
**Újra igényelhetővé válik a [[gyermekgondozási díj]] (GYED), megújul a személy-azonosító igazolvány (kártya).
* [[január 2.]] – A dél-[[egyiptom]]i [[Dar es-Salaam]] városban kijárási tilalmat rendeltek el, miután a muzulmán és a kopt (keresztény) vallású lakosok közti összetűzésekben 16 keresztény meghal.
* [[január 1.]] – *[[Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin|Vlagyimir Putyin]] [[Oroszország]] megbízott elnöke.
* [[január 3.]] – [[Moammer Kadhafi]] [[líbia]]i diktátor: [[Izrael]]nek nincs jövője arab környezetben. [[Palesztina]] a zsidók temetője lesz. A zsidók jobban tennék, ha [[Alaszka|Alaszkában]] ([[Amerikai Egyesült Államok|USA]]) alapítanának államot.
* [[január 1.]] – *Létrejön a [[Szent István Egyetem]].
* [[január 2.]] – A dél-[[egyiptom]]i [[Dar es-Salaam]] városban kijárási tilalmat rendeltekrendelnek el, miután a muzulmán és a kopt (keresztény) vallású lakosok közti összetűzésekben 16 keresztény meghal.
* [[január 3.]]
**Ügyészségi vizsgálat indul [[Helmut Kohl]] volt német kancellár ellen, aki a gyanú szerint több millió márka adományt fogadott el pártja javára.
* [[január 3.]] – *[[Moammer Kadhafi]] [[líbia]]i diktátor: [[Izrael]]nek nincs jövője arab környezetben. [[Palesztina]] a zsidók temetője lesz. A zsidók jobban tennék, ha [[Alaszka|Alaszkában]] ([[Amerikai Egyesült Államok|USA]]) alapítanának államot.
* [[január 4.]] – Az orosz hadsereg elfoglalja a csecsen főváros, [[Groznij]] központját.
* [[január 5.]] – Egy öngyilkos merénylő 11 embert ölt meg [[Srí Lanka]] [[főváros]]ában.
* [[január 7.]] – Hat megyei közigazgatási hivatal vezetőjének megbízatását vonja vissza a miniszterelnök, helyükre egy tavalyi pályázat alapján a koalíció által támogatott vezetőket nevez ki.
* [[január]] – 300 civilt ejtett túszul 10 fegyveres férfi egy [[thaiföld]]i kórházban. A túszokat hamar kiszabadították, a túszejtőket pedig megölték.
* [[január 15.]] – Egy [[belgrád]]i szállodában ismeretlen tettesek megölik [[Zeljko Raznatovics Arkan]] szerb nacionalista vezért.
215

szerkesztés

Navigációs menü