„Kanazava” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
egy bájt hozzáadva ,  6 évvel ezelőtt
a
Helyesírási javítások (6. csoport: rövid/hosszú mássalhangzók) kézi ellenőrzéssel: mellett, kellett, önálló, játssza, kisebb, egy, építtet stb.
a (Japán ünnepek kategória eltávolítva (a HotCattel))
a (Helyesírási javítások (6. csoport: rövid/hosszú mássalhangzók) kézi ellenőrzéssel: mellett, kellett, önálló, játssza, kisebb, egy, építtet stb.)
A múzeumban Nakamura Eisun, egy gazdag szakégyáros magángyűjteményének darabjait lehet megcsodálni, melyet folyamatosan cserélgetnek. Ezek a teaceremóniához elengedhetetlen kellékekből, kalligrafikus műalkotásokból, és hagyományos kézműves tárgyakból állnak. A kiállítás az Isikavai Prefekturális Művészeti Múzeum mögött helyezkedik el.
===Más látványosságok===
A '''Honda múzeum'''ban a Honda család fegyver- és műgyűjteményét, és régi háztartási tartozékokat lehet szemügyre venni. Egyik legérdekesebb darabja a „golyóálló” kabát. A '''21. századi kortárs művészeti múzeum''' egy ultramodern épület, mely 2004-ben nyitotta meg kapuit. Japán és nemzetközi festők alkotásairól híres. Időnként még zenés és táncos előadásokat is tartanak. Az '''Isikava-mon és várkastély''' 1580-ban épültek, és a Maeda klán sok nemzedékének szolgált lakóhelyként. Azonban egy időben a teljes épület megsemmisült, és így csak az 1788-ban újjáépített Isikava-mon emlékeztethet minket ama régi időkre. 2001-ben a várkastélyt is újjáépítették az eredeti favázas technikát használva. A '''Szeiszon-kaku''' villa is a Maeda család tulajdonába tartozott, melyet 1863-ban építetettépíttetett a családfő. A szobákat pénzt nem kímélve stílusosan bútoroztatott be. És végül az '''Óhi kerámiamúzeum''', melyet a Csózaemon család alapított, és mai napig is ők vezetik. Neve onnan származik, hogy az első Csózaemon [[Óhi]] faluból származik, mely Kanazava mellett található, és ott csiszolta különleges kerámiamesterségét. A teaceremóniás edények, melyeket készít sötét tónusúak, és borostyán színű mázuk van.
===Fesztiválok===
'''Kagatobi Dezomesiki''': január elején tartják. Az eseményen önkéntes tűzoltók létrákon egyensúlyozva mutatnak be hagyományos tűzoltási módszereket. A fesztivál megkezdésekor jó pár pohárka szakét – rizsbort – is megisznak, hogy kibírják a téli hideget. A fesztivál eredete az Edo-korból származtatható, mikor is az akkori [[Kaga]] prefektúrában a fejedelmek 50-50 embert béreltek fel, hogy eloltsák a tüzeket. Mikor többször sikeresen eloltották azokat, ismertekké váltak, és meghívták őket Kanazavába, ahol bemutathatták tudományukat. Az ünnep ezt a hagyományt idézi fel.
168 346

szerkesztés

Navigációs menü