„Epic Records” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
22. sor: 22. sor:
Az '''Epic''' előkelő filharmonikusokkal dolgozott együtt és ezeknek a műveit adta ki.
Az '''Epic''' előkelő filharmonikusokkal dolgozott együtt és ezeknek a műveit adta ki.
=== Ma ===
=== Ma ===
Ma a [[Sony Music Entertainment]] tulajdonosa az '''Epic Records'''nak és a '''CBS Records'''nak így megalapították a '''Sony Music'''ot [[1991]]-ben. [[2009]] februárjában a kinevezett énekes-dalszerző Amanda Ghost lett az '''Epic Records''' elnöke. Az '''Epic''' rengeteg világsztárral dolgozik/dolgozott együtt pl.: [[Michael Jackson]].
Ma a [[Sony Music Entertainment]] tulajdonosa az '''Epic Records'''nak és a '''CBS Records'''nak így megalapították a '''Sony Music'''ot [[1991]]-ben. [[2009]] februárjában a kinevezett énekes-dalszerző Amanda Ghost lett az '''Epic Records''' elnöke. Az '''Epic''' rengeteg világsztárral dolgozik/dolgozott együtt pl.: [[Michael Jackson (popsztár)|Michael Jackson]].


== Fordítás ==
== Fordítás ==

A lap 2015. április 16., 14:11-kori változata

Epic Records
A(z) Epic Records logója
A(z) Epic Records logója
Információk
Alapítás éve1953-ban
Aktív éveknapjainkig
Alapító(k)Columbia Records
OrszágUSA Egyesült Államok
SzékhelyUSA New York, NY
Műfaj(ok)különféle

AnyacégSony Music Entertainment
Honlap
http://EpicRecords.com

Az Epic Records, amerikai lemezkiadó, mely a Sony Music Entertainment tulajdonában áll. Az Epic eredetileg jazz lemezeket adott ki, de bővítették, hogy képviselhesse a többi zenei stílust is. Az Epic Records 1953-tól egészen napjainkig még mindig lemezkiadással foglalkozik.

Története

Kezdetek

Az Epic Records, 1953-ban lépett működésbe a CBS céljából, hogy jazz és klasszikus zenével foglakozzon és hogy azokat adja ki. A logó, melyben világos-sárga, fekete és kék színek voltak találhatók, hamar elterjedtek mint a jazz és a klasszikus zene kiadójával. Az Epic előkelő filharmonikusokkal dolgozott együtt és ezeknek a műveit adta ki.

Ma

Ma a Sony Music Entertainment tulajdonosa az Epic Recordsnak és a CBS Recordsnak így megalapították a Sony Musicot 1991-ben. 2009 februárjában a kinevezett énekes-dalszerző Amanda Ghost lett az Epic Records elnöke. Az Epic rengeteg világsztárral dolgozik/dolgozott együtt pl.: Michael Jackson.

Fordítás

Ez a szócikk részben vagy egészben az Epic Records című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Forrás