„OrthoGraph” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
1 200 bájt hozzáadva ,  7 évvel ezelőtt
Frissített, aktualizált tartalom. Az oldal korábbi tartalma már nem volt aktuális.
a (Informatikai portál AWB)
(Frissített, aktualizált tartalom. Az oldal korábbi tartalma már nem volt aktuális.)
Az '''OrthoGraph '''termékcsalád egy magyar fejlesztésű, nemzetközileg díjazott innovatív épületfelmérő és alaprajz készítő szoftver iPad-re. A szoftver egyedisége, hogy nemcsak nagy adattartalmakat tud iPad-en jól átláthatóan, strukturáltan kezelni, hanem azonnali 3D megjelenítésre is mód van.
{{Szoftver infobox
 
|név = OrthoGraph
Az '''OrthoGraph''' termékcsalád egy magyar fejlesztésű, innovatív [[Pocket PC|kézi-számítógépes]] rajzi és alfa-numerikus felmérést támogató szoftver. A szoftver egyedisége, hogy nemcsak nagy adattartalmakat tud a kézi-számítógépen jól átláthatóan strukturáltan kezelni, hanem grafikus felmérésre és megjelenítésre is mód van. A felmérési információk csapatmunkában elosztva több kézi-számítógéptablet között is megoszthatók, melyet az OrthoGraph Cloud webes szolgáltatáson keresztül valósít meg a szoftver. A rendszer elektronikus kimenete [[DXF]] ([[AutoCAD]]), [[PDF]] (Adobe Acrobat), [[IFC]] (Industrial Foundation Classes), [[JPG]] és [[PNG]] formátum, valamint egy külön modulban [[ArchiCAD]] adatbetöltést is biztosít. A rajzi felmérések során [[Leica Geosystems|Leica]] és Bosch lézeres távolságmérő készülékek használata támogatott. AzBluetooth OrthoGraphkapcsolaton szoftver nemcsak tárolja a felmért információkat, hanem felmérési tervet is készít és azt igény szerint le is vezényli, így gondoskodva a felmérési hiányok elkerülésérőlkeresztül. Fejlesztője az OrthoGraph Kft.
|logó =
 
|pillanatkép = OrthoPDAStructViewHU.gif
Az OrthoGraph számos egyedi funkcionalitással bír a mobil épületfelmérő szoftverek között. Rajzfelismerő funkcionalitása alapján azonnal felismeri a felvázolt alakzatot és falakká alakítja azt. Az alkalmazás lehetővé teszi az íves falak létrehozását, valamint átlók mérésével biztosítja a matematikailag pontos végeredményt a felmérés végeztével.<ref>[http://orthograph.blogspot.hu/2014/06/16-reasons-for-choosing-orthograph.html]</ref>
|pillanatkép leírása = OrthoGraph Strukturális nézet
 
|fejlesztő = '''OrthoGraph'''
Az alkalmazás teljes BIM koncepció szerint kezeli a felrajzolt és felmért épület-modellt, mely magába foglalja hierarchikus helyiségstruktúra kezelését, minden egyes tárgynál adatok/ képek csatolását és nyílászárónál nyílási irányt és fal elemnél is különböző meghatározott és egyedileg definiálható információ hozzáadását.Az alkalmazás fejlesztője az OrthoGraph Kft.<ref>http://www.bimcrunch.com/watch-why-is-orthograph-a-mobile-bim-solution/</ref>
|legfrissebb stabil kiadás = 2007
|legfrissebb stabil kiadás dátuma = [[2007]]. [[szeptember]]
|operációs rendszer = [[Microsoft Windows|Windows]]
|kategória = [[CAD]]
|licenc = zárt
|weboldal = http://www.orthograph.hu
}}
Az '''OrthoGraph''' termékcsalád egy magyar fejlesztésű, innovatív [[Pocket PC|kézi-számítógépes]] rajzi és alfa-numerikus felmérést támogató szoftver. A szoftver egyedisége, hogy nemcsak nagy adattartalmakat tud a kézi-számítógépen jól átláthatóan strukturáltan kezelni, hanem grafikus felmérésre és megjelenítésre is mód van. A felmérési információk csapatmunkában elosztva több kézi-számítógép között is megoszthatók, melyet az OrthoGraph Cloud webes szolgáltatáson keresztül valósít meg a szoftver. A rendszer elektronikus kimenete [[DXF]] ([[AutoCAD]]), [[PDF]] (Adobe Acrobat), [[IFC]] (Industrial Foundation Classes), [[JPG]] és [[PNG]] formátum, valamint egy külön modulban [[ArchiCAD]] adatbetöltést is biztosít. A rajzi felmérések során [[Leica Geosystems|Leica]] és Bosch lézeres távolságmérő készülékek használata támogatott. Az OrthoGraph szoftver nemcsak tárolja a felmért információkat, hanem felmérési tervet is készít és azt igény szerint le is vezényli, így gondoskodva a felmérési hiányok elkerüléséről. Fejlesztője az OrthoGraph Kft.
 
== Története ==
Az OrthoGraph története 2004-ig nyúlik vissza, mikor a szoftver legelső verziója PDA készülékekre megjelent.
A fejlesztés 2004-ben kezdődött, mára már több nagyvállalati rendszerrel is együtt fut, többek közt az [[ArchiFM]] létesítménygazdálkodási rendszerrel. 2011-ben megjelent az Apple iPad verziója a szoftvernek, ami egyben új üzleti modell megjelenését is jelentette. Ez az új verzió nagy áttörést hozott a technológiának és a cégnek is. Mivel a sokéves technológia és egybegyültegybegyűlt tapasztalatok jó alapot adtak az iPad technológia fejlesztésének, ezért már az első pillanattól a mobil ingatlanfelmérő és építészeti CAD szoftverek élmezőnyébe került az alkalmazás.
2013-ban létrejött egy kooperáció az OrthoGraph és a Leica között, mely lehetővé tette az új Bluetooth szabványokkal rendelkező Leica lézeres távolságmérő készülékek támogatását az alkalmazásban.
 
2013-banAz év második felében a cég úgy döntött, hogy a mobiltechnológia és az internet előnyeit kiaknázandó elkészíti a webes cloud szolgáltatását. Ez az új technológia lehetővé tette, hogy megszülessen az első mobil ingatlanfelmérő szoftver, mely valós csapatmukátcsapatmunkát tesz elérhetővé.
 
 
Még ugyanebben az évben elkészült a BOSCH GLM 100 C lézeres távolságmérő Bluetooth támogatottsága.
2014-re az alkalmazás felhasználószáma elérte a 4500 főt. Még ez év júliusában az alkalmazás elnyerte első díjat nyert az „App of the Year” (Év alkalmazása) kategóriában és ezüstérmet nyert a „Most Innovative Product of the Year – SMB” (Az év leginnovatívabb terméke) kategóriában a Best in Biz Awards 2014 International független üzleti versenyen.<ref>http://computerworld.hu/computerworld/magyar-siker-a-best-in-biz-awardson.html</ref>
 
2013-ban a cég úgy döntött, hogy a mobiltechnológia és az internet előnyeit kiaknázandó elkészíti a webes cloud szolgáltatását. Ez az új technológia lehetővé tette, hogy megszülessen az első mobil ingatlanfelmérő szoftver, mely valós csapatmukát tesz elérhetővé.
 
== VerziótörténetFontosabb verziók ==
[[Kép:OrthoPDAMeasureHU.gif|bélyegkép|OrthoGraph grafikus nézet]]
 
* [[2006]] – OrthoGraph Inventory – alfa-numerikus leltárazó rendszer
* [[2007]] – OrthoGraph Survey – grafikus felmérőrendszer
* 2011 – OrthoGraph Architect 3D for iPad - az első iPad verzió kiadása
* 2013 – OrthoGraph Cloud kiadása
* 2014 december_ OrthoGraph 9.0 kiadása
* 2015- Legfrissebb verzió: OrthoGraph Architect 3D- 9.3
 
== Külső hivatkozások ==
* [http://www.orthograph.hu www.orthograph.hu] – OrthoGraph Kft. hivatalos WEB oldala
* http://orthograph.blogspot.hu/2014/06/16-reasons-for-choosing-orthograph.html
* http://computerworld.hu/computerworld/magyar-siker-a-best-in-biz-awardson.html
* [http://www.orthograph.net Building Survey and Asset Inventory Softwares] – OrthoGraph Kft. hivatalos angol nyelvű WEB oldala
* [http://cloud.orthograph.net cloud.orthograph.net] – OrthoGraph webes szolgáltatások
7

szerkesztés

Navigációs menü