„Emberek (Star Trek)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
5. sor: 5. sor:
|Más név=
|Más név=
|Image=Star Trek Human Montage.JPG
|Image=Star Trek Human Montage.JPG
|Image name=Válogatás a Star Trek emberi szereplői közül. Bal felső képtől jobbra: [[Jean-Luc Picard]], [[Hoshi Sato]], [[Chakotay]], [[Geordi La Forge]]
|Image name=
|Size=280px
|Size=280px
|Kialakulása=
|Kialakulása=

A lap 2007. április 19., 13:41-kori változata

Sablon:Infobox Star Trek faj Az ember a Star Trek-univerzumban egyike a legbefolyásosabb és legfontosabb fajoknak az Alfa kvadránsban.

Az emberek a Földről, a Sol rendszerből származnak. A bolygó korai történelme több okból figyelemre méltó volt – legfőképp a kapcsolatba lépett idegenek számában. 2063-ban történt az első hivatalos kapcsolatfelvétel más fajokkal. Ebben a időben a Föld egy nagy nukleáris háború következményeitől szenvedett, gyakorlatilag a mélyponton volt. A Zephram Cochrane alatt dolgozó tudósok a fénysebességnél gyorsabb utazás lehetőségét kutatták, mikor a háború kitört. A megvetés és az alacsony életszínvonal hajtotta őket a munkában, és 2063-ban készen álltak, hogy felbocsássák a Phoenixet.

Cochrane repülése felkeltette egy vulkáni kutatóhajó figyelmét, ami a rendszerben tartózkodott; ezután leküldtek egy kompot, hogy kapcsolatot teremtsen a Phoenix építőivel. A felfedezés, hogy nincsenek egyedül az univerzumban, megrázta az emberiséget, és összehozta a Föld népeit.

Mint a térhajtóművel rendelkező fajok egyike, az emberiség lett az egyik legnagyobb felfedező az csillagközi kereskedelemben, ami 25 évig az emberek által épített űrhajók monopóliuma volt, éltető jövedelmet hozva a háború sújtotta bolygónak az újjáépítéshez. A Földet ez gazdasági óriássá változtatta. 2113-ra a nyomor, éhínség és háború teljesen eltűnt a bolygóról és az emberiesség lett a fő erény.

Az elkövetkező 45 évben az emberiség folytatta a kolóniák hálózatának kiépítését az Alfa kvadráns jelentős részében. Végül 2158-ban felfedezték a Romulán Birodalmat; a két hatalom harcolt egy rövid ideig, majd a heves háború 2160-ban véget ért, ekkor ütközőzónaként létrehozták a Romulán Semleges Zónát.

A romulán háború bebizonyította az emberiségnek, hogy a nagyobb stabilitás érdekében szövetkezniük kell más fajokkal és meg kell előzni a jövőbeli konfliktusokat. 2161-ben az emberek ,a vulkániak és még két másik faj aláírták a Föderáció alkotmányát, létrehozva ezzel az Bolygók Egyesült Föderációját. Bár a Föderáció a fajok közti együttműködést jelentette, az emberek mindig az egyik legmeghatározóbb faj maradtak benne.

Fizikálisan az emberek szimmetrikus felépítésűek, kétlábúak, hajuk és bőrük egyénenként változó. Mint a legtöbb fajnál, az embereknél is külön megtalálható mindkét nem, nő és férfi. Egyéb tekintetben az emberek az Alfa kvadráns-beli átlaghoz tartoznak.