„Telkhinek” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „A telekhinek szőrnyek a görög mitológiában.Pontusz a tenger ésGaia a föld fiai.Embertestű és kutyafejű hártyáslábú vizi szörnyek voltak.Ők k…”
 
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
{{szubcsonk|2014. október 27., 22:20 (CET)}}
A telekhinek szőrnyek a [[görög mitológiában]].[[Pontusz]] a tenger és[[Gaia]] a föld fiai.Embertestű és kutyafejű hártyáslábú vizi szörnyek voltak.Ők kovácsolták a [[titánok]] fegyvereit.Név szerint Aktaiosz,Argüron,Atabüriusz,Khalkon,Khrüszon,Damnameneusz,Démon˙(tőle származik a [[démon]] neve´),Hormeniusz,Lükosz.Megalesziusz,Mülasz,Nikon,Simon és Szkelmisz.

A telekhinek szörnyek a [[görög mitológia|görög mitológiában]]. [[Pontusz]] a tenger és [[Gaia]] a föld fiai. Embertestű és kutyafejű hártyáslábú vízi szörnyek voltak. Ők kovácsolták a [[titánok]] fegyvereit. Név szerint Aktaiosz, Argüron, Atabüriusz, Khalkon, Khrüszon, Damnameneusz, Démon (tőle származik a [[démon]] neve), Hormeniusz, Lükosz, Megalesziusz, Mülasz, Nikon, Simon és Szkelmisz.

A lap 2014. október 27., 23:20-kori változata

A telekhinek szörnyek a görög mitológiában. Pontusz a tenger és Gaia a föld fiai. Embertestű és kutyafejű hártyáslábú vízi szörnyek voltak. Ők kovácsolták a titánok fegyvereit. Név szerint Aktaiosz, Argüron, Atabüriusz, Khalkon, Khrüszon, Damnameneusz, Démon (tőle származik a démon neve), Hormeniusz, Lükosz, Megalesziusz, Mülasz, Nikon, Simon és Szkelmisz.