„Under My Skin” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Dexbot (vitalap | szerkesztései)
a Removing Link FA template (handled by wikidata)
73. sor: 73. sor:


{{Portál|zene}}
{{Portál|zene}}
{{Link FA|pt}}
[[Kategória:Avril Lavigne-albumok]]
[[Kategória:Avril Lavigne-albumok]]
[[Kategória:2004 nagylemezei]]
[[Kategória:2004 nagylemezei]]

A lap 2014. szeptember 22., 15:47-kori változata

Avril Lavigne
Under My Skin
Megjelent2004. május 24.
StílusPop rock
Nyelvangol
Hossz43:31
KiadóArista Records
Producer
  • Raine Maida
  • Butch Walker
Avril Lavigne-kronológia
Let Go
(2002)
Under My Skin
(2004)
The Best Damn Thing
(2007)
SablonWikidataSegítség

Az Under My Skin Avril Lavigne második albuma. 2004. május 25-én jelent meg az Egyesült Államokban és Kanadában. A megjelenést követő első héten 1. helyezést ért el az amerikai Billboard 200-on és az Egyesült Királyság játszási listáján. Platinalemez lett 2004 júniusában, kétszeres platinalemezzé vált 2004 novemberében és háromszorossá 2006 januárjában. Körülbelül 10 millió példányban kelt el a lemez világszerte.

Az album dalai

  1. Take Me Away (Lavigne, Taubenfeld) – 2:57
  2. Together (Lavigne, Kreviazuk) – 3:14
  3. Don't Tell Me (Lavigne, Taubenfeld) – 3:21
  4. He Wasn't (Lavigne, Kreviazuk) – 3:00
  5. How Does It Feel? (Lavigne, Kreviazuk) – 3:44
  6. My Happy Ending (Lavigne, Walker) – 4:02
  7. Nobody's Home (Lavigne, Moody) – 3:32
  8. Forgotten (Lavigne, Kreviazuk) – 3:17
  9. Who Knows (Lavigne, Kreviazuk) – 3:30
  10. Fall to Pieces (Lavigne, Maida) – 3:28
  11. Freak Out (Lavigne, Taubenfeld, Brann) – 3:13
  12. Slipped Away (Lavigne, Kreviazuk) – 3:34

Bónusz számok:

  1. I Always Get What I Want – 2:31
  2. Take It – 2:50
  3. Nobody’s Home (koncertfelvétel) – Under My Skin Special Edition
  4. Take Me Away (koncertfelvétel)– Under My Skin Special Edition
  5. He Wasn’t (koncertfelvétel) – Under My Skin Special Edition
  6. Tomorrow (koncertfelvétel)– Under My Skin Special Edition

Speciális kiadások

Az Under My Skin albumnak két jelentősebb speciális kiadása jelent meg. 2005. február 8-án, majdnem egy évvel az album megjelenése után, az Arista kiadó elhatározta, hogy megjelentet egy úgynevezett „DualDisc”-et. A lemez zenei oldala az Amerikában megjelent album dalait tartalmazza. A DVD oldalon megtalálható a Don't Tell Me című szám videoklipjének a készítése, a Don't Tell Me, a My Happy Ending és a Nobody's Home videoklipje.

A másik speciális kiadású lemez Európában (Spanyolországban), illetve a Távol-Keleten (Japán, Kína, Szingapúr és Tajvan) jelent meg. Az album 4 bónusz számot tartalmaz, melyek a Let Go album „Nobody's Home”, „Take Me Away”, „He Wasn't”, és a „Tomorrow” című számainak élőben előadott verziói. A dalokat a 2004-2005-ös koncertsorozaton rögzítették. Ez a kiadás tartalmaz még egy bónusz DVD-t vagy VCD-t, amely az albumon lévő számok videoklipjét, a koncertsorozat filmjeit és az Under My Skin naplóját tartalmazza.

Az album készítése

A legtöbb számot Lavigne a kanadai énekes-dalszövegíróval, Chantal Kreviazuk-kal együtt írta. A Nobody's Home című számot Ben Moody-val közösen írta, és a gitárosával, Evan Taubenfeld-del is készített számokat. Lavigne 3 producert alkalmazott az Under My Skin albumához: Butch Walker-t, Raine Maida-t és Don Gilmore-t.

Kislemezek

  • A „Don’t Tell Me” című szám volt az album első kislemeze, amellyel Lavigne visszakerült a ranglistákra. Világszerte több országban bekerült az első 10-be és 22. helyezést ért el a Billboard Hot 100-on. 2004 októberében aranylemez lett.
  • A „Take Me Away” 2004 márciusában jelent meg Kanadában, csak a rádióban. 2005 elején Ausztráliában is megjelent, szintén csak a rádiók számára.
  • A „My Happy Ending” volt az album második kislemeze. 2004 júniusában jelent meg a rádióban és 2004. augusztus 2-án az áruházakban. A kislemezzel az album visszakerült az 1. helyre, Kanadában hetekig vezette a ranglistát. Az első tízben végzett az Egyesült Államokban, Németországban, az Egyesült Királyságban és más európai országokban. A kislemez 9. helyen végzett a Billboard Hot 100-on. Aranylemez lett 2004 novemberében, majd platinalemez 2005 januárjában.
  • A „Nobody’s Home” az album harmadik kislemeze. A legtöbb országban bekerült az első 40-be, de a Billboard Hot 100-on csak 51. helyen végzett.
  • Az album negyedik kislemeze a „He Wasn’t”. 23. helyezést ért el az Egyesült Királyságban.
  • A „Fall to Pieces” az ötödik kislemez az albumról. Csak a rádióban volt hallható. Sok országban nem jelent meg CD formájú kislemezen.

Ranglisták

Az Under My Skin 2004. május 25-én jelent meg az Egyesült Államokban, ahol 1. helyezést ért el a ranglistán. Több, mint 381 000 példány kelt el az első héten. Az album első helyen végzett az Egyesült Királyságban, Japánban, Kanadában, Ausztráliában, Spanyolországban és Tajvanon is.

Albumbemutató koncertsorozat

Avril Lavigne 21 állomásból álló koncertturnéra indult az Egyesült Államokban és Kanadában. A turné 2004. március 4-én kezdődött minnesotai Minneapolis-ban. A koncert helyszínét csak a kezdés előtt 48 órával jelentették be. A koncertsorozat nagyon népszerű és sikeres volt. A turné után elkészült egy válogatáslemez Live Acoustic EP címmel, amely élő verzióban tartalmazza a koncerten elhangzott dalokat.

  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap