„Egri Sándor” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a {{zenész → {{zenész infobox AWB
Nincs szerkesztési összefoglaló
22. sor: 22. sor:


==Életpályája==
==Életpályája==
Főiskolai tanulmányait [[1984]]-ban végezte a [[Zeneakadémia|Liszt Ferenc Zeneművészeti Fősikolán]]. Ezt megelőzően énekelt már az Operaház énekkarába. Diplomája megszerzése után a [[Pécsi Nemzeti Színház]] alkalmazta, majd [[1989]]-ben a [[Magyar Állami Operaház]]. Vendégszerepelt [[Németország]]ban, [[Svájc]]ban, [[Ausztria|Ausztriában]], [[Spanyolország]]ban, [[Izland]]on, [[Japán]]ban és [[Thaiföld]]ön.
Főiskolai tanulmányait [[1984]]-ben végezte a [[Zeneakadémia|Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán]]. Ezt megelőzően énekelt már az Operaház énekkarába. Diplomája megszerzése után a [[Pécsi Nemzeti Színház]] alkalmazta, majd [[1989]]-ben a [[Magyar Állami Operaház]]. Vendégszerepelt [[Németország]]ban, [[Svájc]]ban, [[Ausztria|Ausztriában]], [[Spanyolország]]ban, [[Izland]]on, [[Japán]]ban és [[Thaiföld]]ön.


==Főbb szerepei==
==Főbb szerepei==

A lap 2014. augusztus 2., 01:47-kori változata

Egri Sándor
Életrajzi adatok
Született1957. június 23. (66 éves)
Budapest
Elhunyt2023. április 2. (65 évesen)[1]
IskoláiLiszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola (1979–1984)
Pályafutás
Műfajokopera
Hangszerének
Hangbariton
Tevékenységoperaénekes
SablonWikidataSegítség

Egri Sándor (Budapest, 1957. június 23.) magyar operaénekes (bariton).

Életpályája

Főiskolai tanulmányait 1984-ben végezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Ezt megelőzően énekelt már az Operaház énekkarába. Diplomája megszerzése után a Pécsi Nemzeti Színház alkalmazta, majd 1989-ben a Magyar Állami Operaház. Vendégszerepelt Németországban, Svájcban, Ausztriában, Spanyolországban, Izlandon, Japánban és Thaiföldön.

Főbb szerepei

Források

  1. Meghalt Egri Sándor