„Transformers (film, 2007)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (egyértelműsítés, színész, színésznő → színművész AWB)
Tomboló kimászik Mikaela táskájából, az Örök Szikra erejével visszanyeri régi, teljes formáját, és értesíti az Álcákat. A leggyorsabbikuk, Üstökös támadásának és Tomboló szabotázsakcióinak következtében a bázis energiaellátása megszűnik, s így a Megatront fogságban tartó hűtőrendszer is leáll. Sam meggyőzi a 7-es Szektor vezető ügynökét, Simmonst, hogy eresszék szabadon Űrdongót, aki megvédi őket az Álcáktól, s hogy el kell hagyniuk a helyet a kocka alakú Örök Szikrával. Sam, Mikaela és a katonák a közeli város felé menekülnek az álcák elől, csatlakoznak hozzájuk az autobotok is. Megatron kiszabadul, és egy híján összes harcosával együtt utánuk ered; miközben a védelmi miniszter, az informatikuslány, a hacker és Simmons azon dolgoznak, hogy az álcák támadása miatt leállt informatikai rendszert újraélesszék, és rajta keresztül erősítést kérjenek a hadseregtől. Ebben Tomboló sikertelenül próbálja megakadályozni őket, s végül saját dobócsillagjainak áldozatává válik; ismét fejetlenül végzi.
 
Optimusz feltartóztatja a Kockát szállító konvojt megtámadó gyorsabb álcákat (egyiküket, Csonttörőt, meg is öli); így a városban következik be a végső összecsapás; ennek során Samre hárul a feladat, hogy az Örök Szikrát távol tartsa a gonosz robotoktól, akik azt az emberiség leigázására használnák. Optimusz azt kéri tőle, hogy ha vereséget szenvednének, nyomja a kockát a mellkasába, amely megsemmisíti őt, de maga a kocka is elpusztul. Megatron győzelme már-már bekövetkezik, de végül megérkezik a hadsereg, és támadása megakadályozza az autobot-fővezér és Sam megölését, Sam pedig Optimusz helyett a sebesült Megatron mellkasába nyomja a kockát, így az megsemmisül Megatronnal együtt. Így az Autobotoknak immáron nem lehet hazájuk, s úgy döntenek, a Földön maradnak, az emberiség védelmezőjeként. Az egyik életben maradt Álca, [[Üstökös (Transformers)|Üstökös]] [[vadászgép]] formájában elhagyja a bolygót (azBarikád alakváltóknem közülhalt egyedülmeg Barrikádmert sorsaa maradharmadik teljesenrészben ismeretlenlehet -látni azChicagóban eredetiSokkolóval) forgatókönyv. szerint Optimusz vele is végzett volna, miután Csonttörőt deaktiválta, de ilyen jelenet a filmbe végül nem került be; a harmadikaAharmadik egérutat nyert álca, Skorponok ugyansem túléltehalt ameg Katarimert csatározást;egyiptomban devégez mivelvele a végső csatában elpusztult Kisülés helikopter üzemmódjának integráns részét alkotja, valószínűsíthetően a helikopter-álcával együtt megsemmisült ő is)Röptűz., Optimusz Fővezér pedig üzenetet küld a [[világűr]]be a más [[csillag]]okon menedéket talált Autobotoknak.
{{Cselekmény vége}}
 
* '''[[Kormánykerék (Transformers)|Kormánykerék]]'''' (Kormánykerék): Az örök szikra segítségével vátozik robottá. Mikor robot lesz belőle ráugrik egy ember fejére.
* '''[[Xbox (Transformers)|Xbox]]''' ([[Xbox 360]]): Az örök szikra segítségével változik robottá. Csak az a változás, hogy keze és lába lesz.
* '''[[AX9-8946-09SU-1]]''': A filmen nem lehet látni, csak Glen veszi észre hogy összecsikargattaösszekarmoltaa valami a falat.
 
[[Hugo Weaving]], akinek hangját arcanimáció-tesztekhez is használták,<ref name=autogenerated2>[http://www.comingsoon.net/news/interviewsnews.php?id=20353 Transformers forgatáslátogatás: Michael Bay]</ref> [[2007]] [[március]]ában szerződött le Megatron hangszolgáltatójaként.<ref name=autogenerated22>[http://www.usatoday.com/life/movies/news/2007-03-26-transformers_N.htm?csp=34 Transformers: Jó lovag vs. rossz]</ref> [[televíziós sorozat|Tévésorozatbeli]] megformálója, [[Frank Welker]] meghallgatásán járt, de elutasították, mert nem passzolt a karakter új interpretációjához,<ref>[http://boards.transformersmovie.com/showpost.php?p=322596&postcount=3524 Roberto és Alex: kérdések]</ref> azonban a [[videojáték]]ban ő Megatron hangja.
37

szerkesztés

Navigációs menü