„Munkaállomás” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
fogalmazás
a (Bot: 31 interwiki link migrálva a Wikidata d:q192525 adatába)
(fogalmazás)
[[Kép:Xerox Alto.jpg|bélyegkép|250px|Xerox Alto miniszámítógép]]
 
A '''munkaállomás''' egy felsőkategóriás asztali [[számítógép]], amelyamelyet technikai alkalmazások futtatására van tervezveterveztek. ARendeltetése '''munkaállomás'''szerint elsődlegesenegyszerre arra van tervezve hogy egyszerrecsak egy személy használja, de általában alkalmasakalkalmas arra is, hogy távolról más felhasználók is hozzáférjenek ha szükséges.
 
ÁltalábanA munkaállomások általában nagyobb teljesítményt nyújtanakteljesítményűek, mint amivel átlagosan találkozhatunk a [[személyi számítógép]]eknélek, különöskülönösen tekintettelgrafikai a grafikaialkalmazások és számítási teljesítményrekapacitás tekintetében.
 
Gyakran 3D-s mechanikai rajzok, mérnöki szimulációk, vagy [[matematika]]i ábrák megjelenítésére és szerkesztésére vannakoptimalizálják optimalizálvaőket. A konfigurációk általában nagy felbontású [[monitor]]t, igényesebb [[Egér (számítástechnika)|egeret]] +és [[billentyűzet]]et tartalmaznak, desok gyakranesetben támogatnak több kijelzős megjelenítést és pontos grafikus adatbevitelt, ésvalamint előfordul, hogy szerver szintű [[processzor]] dolgozik bennük.
 
==Munkaállomások és gyártók listája==

Navigációs menü