„Stockton and Darlington Railway” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Xqbot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: a(z) en:Stockton and Darlington Railway kiemelt szócikk
48. sor: 48. sor:


{{Link FA|de}}
{{Link FA|de}}
{{Link FA|en}}

A lap 2014. május 13., 06:20-kori változata

Stockton–Darlington-vasútvonal
A vonal megnyitása
A vonal megnyitása
A Stockton and Darlington Railway útvonala
Hossz:40 km
Nyomtávolság:1435 mm
A Wikimédia Commons tartalmaz Stockton and Darlington Railway témájú médiaállományokat.
0 Stockton
40 Darlington

A Stockton–Darlington-vasútvonal a világ első hivatalosan is személyszállításra is használt vasútvonala, ahol a gőzvontatás megjelent. Továbbá abban az időben a világ leghosszabb vasútvonala is volt.

A vasútvonal építése

George Stephenson 1822-ben meggyőzte az északkelet-angliai Darlington és Stockton környékének bányatulajdonosait, akik vasutat akartak építeni a szén szállítására, hogy az általa tervezett gép nagyobb teher szállítására alkalmas, mint a lóvasút. A parlament által nehezen elfogadott törvény személyek szállítását is lehetővé tette a 40 kilométeres, jelentéktelen szárnyvonalon, ahol a világ első vasúti hídja is megépült. A sínek nyomtávja 4 láb és 8,5 hüvelyk, azaz 1435 mm volt, ez a mai normál nyomtáv.

A vonal hivatalos megnyitására 1825. szeptember 27-én került sor, Stephenson Locomotion nevű gőzmozdonya 33 kocsit vontatott (a mozdony után öt vagon következett szénnel, egy liszttel megrakva, a következő kocsiban a vasút tulajdonosai, igazgatói, földmérők, mérnökök kaptak helyet, ezt 20, utasok számára átalakított szenes vagon, majd legvégül hat szénnel megrakott kocsi követte) helyenként óránként 24 kilométeres sebességgel. A szerelvény mintegy 600 utast szállított, súlya pedig nagyjából 86 tonna lehetett. A szárazföldi közlekedés történetében most először fordult elő, hogy az ember a lónál gyorsabban utazott. 1830-ban megnyitották a LiverpoolManchester vasútvonalat és a vasparipa elindult világhódító útjára. Hamarosan Amerikában és Európában is gőzerővel kezdtek vasutat építeni, megkezdődött a vasút korszaka.

Források

  • James Stephen Jeans: Jubilee Memorial of the Railway System: History of the Stockton and Darlington Railway. Graham, Newcastle upon Tyne 1974, ISBN 0-85983-050-0 (angolul)
  • Charles Alexander McDougall: The Stockton & Darlington Railway, 1821–1863. Durham County Council, Durham 1975, ISBN 0-904738-00-0 (angolul)
  • Maurice W. Kirby: The Origins of Railway Enterprise. The Stockton and Darlington Railway 1821–1863. Cambridge University Press, Cambridge 2002, ISBN 0-521-89280-5 (angolul)

További információk

Commons:Category:Stockton and Darlington Railway
A Wikimédia Commons tartalmaz Stockton and Darlington Railway témájú médiaállományokat.