„Szerkesztő:Hraurie/Játszótér/Szereplők” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
 
== A Kaleido Társulat tagjai ==
=== Sora Naegino (苗木野 そら)===
*Kor: 16 év (születésnap: november 23.)<ref name="KS.jp">[http://www.kaleidostar.jp/ Hivatalos website] {{jp}}</ref>
*Csillagjegy: Nyilas
*Származás: Japán
 
*Szinkronhang: [[Hirohasi Rjó]] (japán), [[Cynthia Martinez]] (angol), [[Czető Zsanett]]<ref name="HuSzinkron">[http://www.magyarszinkron.hu Magyar szinkron]</ref> (magyar)
 
{{nihongo|'''Sora Naegino'''|苗木野そら}} a Kaleido Star főszereplője. Kiskorában a szülei elvitték a Kaleido társulat egyik előadására, és bár nem sokkal azután meghaltak, az Alíz Csodaországban inspirálta Sorát, hogy ő is [[akrobata]] legyen. A lány az apja unokatestvéréhez és annak feleségéhez került, és amikor Sora felnőtt, hezitálva bár, de engedélyüket adták, hogy az [[Amerikai Egyesült Államok|Egyesült Államokba]] utazzon a Kaleido színpad meghallgatására. Sora lekési a meghallgatást, de a színpad igazgatója lehetőséget lát benne, ezért kap egy esélyt, hogy bizonyítson; az, hogy soron kívül jutott be, kivívja a többi artista ellenszenvét. Sora tanúbizonyságot tesz akaraterejéről, kitartásáról és tehetségéről, amikor elsajátítja példaképe, Layla híres Aranyfőnix manőverét. Bár Sora remek előadónak bizonyul, hiányosságai már az anime elején megmutatkoznak: mivel sosem járt tánciskolába, és rögtön nagy mutatványok megtanulásával kezdett, ezért hiányoznak neki azok az alapismeretek, amik később komoly egyensúly- és tartásproblémáihoz vezetnek majd az Angyalok táncának elsajátítása közben.
* Sora már egészen kiskorában látta a Kaleido társulat egyik előadását, Az Alíz Csodaországban-t. Abban a pillanatban beleszeretett. Elragadta magával a fellépők feneketlen boldogsága. Sora álma egy csaták nélküli színpad létrehozása amellett, hogy ő maga Kaleido Star legyen. Senki sem hisz benne, mert eddig csak úgy jutottak fel a csúcsra akrobaták, hogy másokat eltapostak, csatát vívtak velük. A Hattyúk Tava c. előadásban azonban Sora álma valóra válik.
A sorozat elején Sora az egyetlen, aki látja Fantomot, a színpad szellemét. Az első évadban Fantom jóslata szerint Sora az egyik kiválasztott, aki arra hivatott, hogy végre hajtsa a lehetetlennek hitt Legendás ugrást. A második évadban megkapja a lehetőséget, hogy igazi sztárrá váljon.
Az első évadban Sora célja, hogy lépést tudjon tartani Laylával, és legalább olyan jó artista váljon belőle, mint amilyen a példaképe. Emellett be akarja bizonyítani a társulat többi tagjának, a nézőknek és nevelőszüleinek is, hogy méltán került be a Társulatba. A második évadban Sora elhagyja a Layla által mutatott ösvényt, és álmává egy csaták nélküli színpad létrehozása válik amellett, hogy ő maga igazi Kaleido sztárrá váljon. Elsősorban békét szeretne, nem sikert: úgy akar kiteljesedni, hogy ezáltal mindenki mást is a kiteljesedéshez segítsen.<ref>{{cite journal ||author=BoldFace |year=2008 |month=augusztus |title=Kaleido Star: Álom az égről |journal=Mondo Magazin |volume=2 |issue=8 |pages=17}}</ref> Senki sem hisz benne, mert eddig csak úgy jutottak fel a csúcsra akrobaták, hogy másokat eltapostak, csatát vívtak - A hattyúk tava című előadásban azonban Sora álma valóra válik.
 
=== Layla Hamilton ===
155

szerkesztés

Navigációs menü