„Sablon:Azonnal törlendő/doc” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
láthatatlan szöveg ki
Nincs szerkesztési összefoglaló
7. sor: 7. sor:
Ha egyenlőségjel is szerepel az indoklásban (pl. másik sablont használsz benne, vagy még inkább, ha kép van az aláírásodban), így add meg:
Ha egyenlőségjel is szerepel az indoklásban (pl. másik sablont használsz benne, vagy még inkább, ha kép van az aláírásodban), így add meg:
<tt><nowiki>{{azonnali|1=</nowiki>''indoklás''<nowiki>|2=~~~~}}</nowiki></tt>
<tt><nowiki>{{azonnali|1=</nowiki>''indoklás''<nowiki>|2=~~~~}}</nowiki></tt>

== Sablon töröltetésekor vigyázz! ==
Ha egy sablonba beleteszel bármilyen szöveget, akkor az megjelenik az összes helyen, ahol a sablont használják – kivéve, ha <nowiki><noinclude> és </noinclude></nowiki> segítségével letiltod az illető szöveg megjelenítését. (Így van megoldva például az is, hogy sablondokumentációk a sablonokban látszanak, de ott nem, ahova beillesztik a sablonokat.)
Ezért (hacsak nem az a célod, hogy az összes olyan lapot töröltesd, amibe a sablon be van illesztve) az {{sab|azonnali}}-t tedd <nowiki><noinclude> és </noinclude></nowiki> közé!

Mivel beleírtad a CitLib-be az {{azonnali}}-t, de nem tetted noinclude közé, az összes olyan cikkben, ami CitLib-et használ úgy jelent meg az {{azonnali}}, mintha közvetlenül maga a cikk tartalmazta volna. Tehát látszott az azonnnalizás szövege is, és a cikkek is automatikusan bekerültek a "Kategória:Azonnali törlésre jelölt lapok" kategóriába. Alenshának tűnt fel az iszonyúan sokk cikk, amikor megnézte a kategóriát. Persze volt annyi esze, hogy nem kezdett el törölgetni, hanem szólt az adminlistán, hogy valami gáz van. Szerencsére éppen online voltam, és hamar rájöttem, hogy a CitLib a ludas. Helyreállítottam az eredeti állapotában, és töröltem a CitLibRégi-t.


===Lásd még===
===Lásd még===

A lap 2014. március 15., 17:47-kori változata

Ezzel a sablonnal jelezheted, ha szerinted egy lap azonnali törlésre való. A lap bekerül az Azonnali törlésre váró lapok (kép esetén az Azonnali törlésre váró képek) kategóriába, és – ha megítélése szerint megfelel az ott írtaknak – egy adminisztrátor hamarosan törölni fogja.

A sablon paramétereként meg kell adnod a törlés indokát:

{{azonnali|indoklás|~~~~}}

Ha egyenlőségjel is szerepel az indoklásban (pl. másik sablont használsz benne, vagy még inkább, ha kép van az aláírásodban), így add meg:

{{azonnali|1=indoklás|2=~~~~}}

Sablon töröltetésekor vigyázz!

Ha egy sablonba beleteszel bármilyen szöveget, akkor az megjelenik az összes helyen, ahol a sablont használják – kivéve, ha <noinclude> és </noinclude> segítségével letiltod az illető szöveg megjelenítését. (Így van megoldva például az is, hogy sablondokumentációk a sablonokban látszanak, de ott nem, ahova beillesztik a sablonokat.) Ezért (hacsak nem az a célod, hogy az összes olyan lapot töröltesd, amibe a sablon be van illesztve) az {{azonnali}}-t tedd <noinclude> és </noinclude> közé!

Mivel beleírtad a CitLib-be az

-t, de nem tetted noinclude közé, az összes olyan cikkben, ami CitLib-et használ úgy jelent meg az

, mintha közvetlenül maga a cikk tartalmazta volna. Tehát látszott az azonnnalizás szövege is, és a cikkek is automatikusan bekerültek a "Kategória:Azonnali törlésre jelölt lapok" kategóriába. Alenshának tűnt fel az iszonyúan sokk cikk, amikor megnézte a kategóriát. Persze volt annyi esze, hogy nem kezdett el törölgetni, hanem szólt az adminlistán, hogy valami gáz van. Szerencsére éppen online voltam, és hamar rájöttem, hogy a CitLib a ludas. Helyreállítottam az eredeti állapotában, és töröltem a CitLibRégi-t.

Lásd még